понеделник, 11 април 2011 г.

Clean&Simple 135


През последните седмица-две бях в период, в който не харесвах почти никоя от картичките си. Ако го нямаше блога, сигурно щях да си дам почивка. Това нехаресване обикновено е признак на натрупала се умора и липса на вдъхновение. Но тъй като не ми се искаше да изчезна от блог-пространството за няколко седмици без никаква конкретна причина, продължавах да правя картичките си и продължавах да не ги харесвам. Докато вчера не осъзнах нещо друго - че всъщност нито съм толкова уморена, нито страдам от липса на вдъхновение. Но пък съм ужасно припряна - бързам да направя още една картичка, и още една - сякаш се страхувам, че ако не поддържам темпото, съвсем скоро няма да има картички, които да публикувам. И в крайна сметка, се получават картички, които не харесвам. И които не харесвам, не защото не са хубави - всъщност може би са, а заради отношението, с което са направени. В един момент вчера се замислих и осъзнах, че просто ми е нужен друг подход. Направих картичка, без да бързам, без усещането, че трябва непременно да я завърша сега - веднага, всъщност без никакви очаквания и сякаш всичко се промени. Спокойствието и вътрешната ми уравновесеност сякаш се пренесоха и в картичката.


Сигурно се питате дали става въпрос за тази картичка - не, тази е от тези, които не харесвам особено. Направена е по скеч от блога Clean&Simple в момент, в който бързах и в който не бях осъзнала колко важни са отношението и подходът към всичко онова, с което сме заети в момента - независимо дали готвим, дали четем или правим картичка. Не ми се иска да живея припрян живот, не ми се иска вечно да бързам, да съм неспокойна. Колко е хубаво, че идва момент,  в който осъзнаваш, че отново се навлезнал в неправилния коловоз. Момент, в който спираш и си казваш - нека поема въздух и се огледам, има време за всичко.

5 коментара:

Addii каза...

Тони,при всяко едно начинание е важно вътрешното спокойствие и хармония,това е моето мнение ,аз когато съм напрегната, в лошо настроение нищо не ми се получава,вече няколко пъти се убеждавам в това и изобщо не подхващам нищо, когато съм в такова настроение .
Картичката ,много ми харесва на мен ,цветовете ми подействаха страхотно!

Le каза...

Не съм сигурна в това, дали си била напрегната докато си правила тази, картичка, но цветовете й наистина успокояват.Има някакъв спокоен "дъх" и "излъчване".

Подходът и отношението, като че ли са повече от половината на всяко нещо в моя живот, и разбирам ясно всичко, което си написала, освен това го и подкрепям.

Green-Eyed Girl каза...

Прекрасна, свежа картичка :) Тони, знаеш ли какво ми е направило впечатление? Хората много рядко се сещаме да кажем "благодаря ти", често приемаме помощта и услугата на ближния като даденост. В твоите картички много често присъства "благодаря" и "много ти благодаря", което говори много :)
Слънчев ден!

dashick каза...

Определено проблемът не е бил в картичките, защото всичките ти картички са прекрасни, а само в начина, по който си ги възприемала ти;)
Хубаво е, че си осъзнала къде е проблема и отново си намерила спокойствите и радостта от хобито!:)

Toni каза...

Наистина е важно да казваме "благодаря". Затова и ви благодаря! Всеки коментар е важен за мен и го чета с истинско удоволствие.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...