събота, 4 февруари 2012 г.

Видео - какво представлява един скрапбук-албум



И за да изпълня обещанието си в този блог по-често да си говорим за скрапбукинг, реших в днешното ми видео да разгледаме заедно един от албумите ми със скрапбук-страници. Така може би онези от вас, които не знаят какво е това скрапбукинг, ще добият по-добра представа за това чудесно хоби.

18 коментара:

Mariya каза...

Страхотен е! :)

Дано не досаждам с въпрос- ако вече си писала, може да ми пуснеш само линк, но откъде и как си намираш материалите за страниците?

Handmade_by_MaDe каза...

Благодаря,Тони! :)
Изпълних се с ентусиазъм след идеите,които сподели тук.
Хубава и усмихваща вечер!

avocett каза...

Уау, толкова много страници !
Браво на теб :) !
Аз имам цееели 5, но с вдъхновения като твоите видео клипове , се надявам скоро да са повече .
Ще чакам с нетърпение още публикации за скрапбукинга !

Toni каза...

Мария, напоследък пазарувам основно от два сайта:
http://www.simonsaysstamp.com/servlet/StoreFront
и
http://www.sarahscardsltd.com/

MaDe, благодаря!

avocett, а това е само един от десетте албума :))
Но пък и пет страници са начало. Желая ти много вдъхновение!

kami_bonbona каза...

Привет Тони, аз също обожавам скрапбукинга но повечето ми странички си седят на лаптопа..Затова много ти благодаря за тази чудесна идея и ще се постарая да си направя нещо подобно! Твоят албум е повече от великолепен и си личи с колко много емоции е пълен! Поздрави и очаквам още клипчета :)

Анонимен каза...

Здравейте.Следя последните ви публикаций за скрапбукинга, защото ми предстои правенето на такъв албум.За първи път ще правя и затова чета внимателно.Албумът ще е за учителката на сина ми по повод завършването на 4ти клас.Не съм на ясно какво ще е необходимо да събера като информация.Но ще трябва да се справя.Това, което ми е ясно е, че ще работя с подръчни, отпадъчни и естествени материали.Ако споделите някоя ваша тайна или помогнете със съвет ще съм доволна и благодарна.Бъдете здрави!

Petrа каза...

Направо започвам да се влюбвам в гласа ти! :)
Много полезно клипче - определено събуди интерес в мен! А съм много по малките неща в спомените. Като гледам моите родители помнят само датата на сватбата им и рождените ни дни! :)
Аз имам само една тетрадка, в която са отделени по 2 страници за всеки ден, а на долу си пиша годината и какво се е случило. Но определено скрапбукинга е много по-атрактивен и емоцията се запазва много по-добре! :)
Благодаря ти! Надявам се да има още полезни информации! :)

dani's cards каза...

Седя и се чудя с каква лекота можеш да накараш някой да си направи скрапбукинг страница?Не намирам отговора,защото мисля кои материали да използвам?;-)
Благодаря ти Тони,че сподели с нас този албум!

Valchen каза...

Тони, определено е много интересна темата! Лично аз напълно споделям мнението, че това е едно страшно смислено хоби, което оставя отпечатък от ежедневните мигове с лщбимите хора - дребни преживявания, интересни случки, които бързо се забравят освен ако не са запечатани със снимка и малко текст! Ще се повторя, но моята любов към хартиените хобита започна точно с огромен интерес към скрапбукинга! Благодаря, че сподели твоя опит, защото наистина няма много материали на български език!

arcadia каза...

Тони, малко е да кажа, че съм впечатлена! Направо съм завладяна от това, което сподели с нас! Видях скрапбукинга със съвсем нов поглед. Благодаря за споделянето! И преди съм ти казвала, че макар и да не коментирам под публикациите ти ги следя всеки път с голям интерес. А и клиповете ти ги чакам с голям интерес. Поздрави

Toni каза...

И аз ви благодаря за коментарите. Знам, че ще прозвучи клиширано, но наистина са важни за мен. Важни в смисъл, че ми дават смелост, кураж и нужния подтик. Ако го нямаше това общуване и тази подкрепа, сигурно с всеки изминал ден публикациите в този блог щяха да стават все по-малко и все по-постни. Нужна ми е тази обратна връзка. Затова ви благодаря от сърце за нея.

Петра, това е чудесно начало. Ако някой ден решиш да правиш скрапбук-страници, ще имаш достатъчно материал за текстовете към тях. И аз самата записвам случилото се през деня - само че под снимките от Проекта 365, и след това използвам именно тези текстове за скрапбук-страниците си.

Що се отнася до тайна или съвет... може би най-важното е това, че винаги започвам първо с текста, след това подбирам снимката, а украсата е само финален щрих. Общо-взето съвсем различен подход от този, който срещам в повечето блогове за скрапбукинг. За мен е важно да разкажа историята, а дали страницата ще се получи красива или не, не е толкова важно.

Анонимен каза...

Тони, благодаря ти за прекрасното видео. До сега никога не съм се вълнувала от темата скрапбукинг, просто защото нещата, на които съм попадала, изработени под името скрапбукинг, не са ми харесвали. Изглеждали са ми нахвърлени, претрупани, леко кичозни даже... Но твоите страници и картички... прекрасни са - всяка една е уникално изработена, елементите са в съвършена хармония, няма нищо излишно или хаотично разположено.
Благодаря ти за вдъхновението!
Сърдечни поздрави, Марги

Анонимен каза...

Уау! Разкошен е! Тони,давам ти идея-снимай как правиш една такава скрапбукинг страница! :)) Сигурна съм,че много хора ще харесат идеята!
Продължавай смело с клипчетата! :)

Toni каза...

Марги, а аз ти благодаря за хубавите думи. Сърдечни поздрави и на теб!

Що се отнася до това да направя клип за направата на скрапбук-страница - нека се усъвършенствам малко и може би ще опитам :)

Kati каза...

Тони, много ми харесват клиповете ти. Вече и статиите ти като чета, ги "чувам" в главата си, озвучени с нежния ти глас. :) А за скрапбукинга - досега свалях разни freebies и ползвах хартиите за картички, другото изтривах, защото ми изглеждаше някак излишно, а и тотално съм скарана с фотошоп и тн.програми, а и винаги съм оставяла снимките да разказват историята. Но след твоя албум направо ми се прииска да извадя снимките от албумите и да започна някоя такава красота...може пък и да го направя знам ли :)Кажи за прозрачните джобове в които са страниците и за кориците?

Toni каза...

Благодаря, Kakichka! Прозрачните джобове са на American Crafts - всеки албум е окомплектован с десет такива, а се продават и отделно.
В началото слагах страниците си в найлоновите джобове, които се продават и в нашите книжарници - възможно най-плътните, така че и това е вариант. Всъщност първите ми албуми със скрапбук-страници са пластмасовите папки, които се продават и тук, и същите тези джобове от нашите книжарници.

Kati каза...

Хи-хи, вече се огледах из околните книжарници за такива папки с рингове, за джобовете е ясно. Така или иначе се укорявам, че не съм започнала да пиша дневник на дъщеря си, а тя стана вече на 4 месеца, а то защото можело направо да и спретна албум-дневниче ;)
Благодаря ти отново за вдъхновението и поздравления за лекотата, с която ни повличаш в нови начинания.
Благодарение на теб Pinterеst е част от сутрешното ми кафе :)

Анонимен каза...

jordans
kyrie 7
a bathing ape
golden goose outlet
supreme new york

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...