събота, 5 януари 2013 г.

Форми за изрязване - Spellbinders Nestabilities: Classic Scalloped Circle Small


Преди Нова Година ви обещах нова поредица, в която ще представя всички форми за изрязване и шаблони за релеф, с които разполагам - с реални снимки, точни размери и лични впечатления. Вярвам, че тази поредица ще е полезна за всички, сдобили се с Биг Шот или друга машина за изрязване и релеф.

Първите форми за изрязване, които са тема на публикацията ми днес, са едни от най-използваните от мен и които мога да препоръчам като част от няколкото шаблона, с които може да започне всеки начинаещ. Това са Spellbinders Nestabilities: Classic Scalloped Circle Small:

 

В опаковката има шест форми за изрязване с различни размери, като диаметърът им в най-широката част е приблизително следният:

3.5 см.
4.7 см.
6 см.
7.5 см.
8.8 см. 
10.3 см. 

Ето снимка на задната част на опаковката, на която е отбелязано с кои други шаблони се координират тези:


А ето и формите върху разграфена подложка с размери:


Може би забелязвате, че на формите има издигнато ръбче - именно то служи за изрязването. Вътрешният им край ембосва леко на няколко милиметра от изрязания край.
Личните ми впечатления от тези форми за изцяло положителни - универсални са и могат да бъдат използвани във всякакви проекти, с тях се работи лесно и удобно и ги препоръчвам с чисто сърце.

За да добиете още по-реална представа за шаблоните, ето само няколко от многото картички, в които съм ги използвала.

При тази картичка вътрешната част на формата е изрязана с друга такава - за изрязване на кръг:


Всъщност най-голямата форма за изрязване бихте могли да използвате и за направата на самата основа на картичката, както в този случай:


Ако имате въпроси или искате да допълня публикацията и с друга информация за шаблоните, ще ви очаквам в коментарите.

И преди да приключа, тъй като това е първата публикация за годината, искам от сърце да ви пожелая да сте здрави, щастливи, усмихнати. Да откривате вдъхновения, да срещате добри хора, да вярвате и обичате.
Нека 2013 бъде красива, спокойна и изпълнена с хубави емоции :)

9 коментара:

Диляна каза...

Честита Нова година, Тони! :-) И на мен къдравият кръг ми е един от любимите шаблони, макар и на друга фирма :-)

Plamnito каза...

Честита нова година и от мен! Това е любимото ми място, където си отпочивам от кича и еднообразието! продължавай все така, мила Тони!

dani's cards каза...

Честита нова година Тони!
Спорна,вдъхновяваща,щастлива да ти е!
Благодаря за ревюто! Лично на мен тази информация ми е много полезна.Преди около месец имах колебания за размера които трябва да си поръчам.Благодаря ти и за тогава ,че ме насочи ;-)Взех точни тези от днешната публикация ;-)

Kati каза...

Честита Нова Година, Тони! Нека бъде много здрава, щастлива, пълна с любов, хубави мигове със семейството и купища вълшебно вдъхновение.

Esi каза...

Тони, бъди здрава и щастлива! Много ми харесва това твое начинание. За мен тази информация би била много полезна. Бих искала да те попитам дали знаеш каква е разликата между Classic Scalloped Circle Small и Classic Scalloped Circle Large?
Ще очаквам с нетърпение продължението на тази поредица.

Toni каза...

Благодаря ви за хубавите пожелания! Дано 2013г. наистина донесе на всички ни много радост.

Еси, разликата е в диаметъра им - всяка от формите в сета Large е с около половин сантиметър по-голяма от съответните форми в сета Small.

Esi каза...

Благодаря, Тони!

Miss Emerald каза...

Честита Нова година и от мен, Тони! Горещо приветствам и идеята ти, и това, че се реши да правиш такива публикации, защото те наистина ще бъдат изключително полезни за всички ни! Благодаря ти!

Маги каза...

Честита Нова Година, Тони! Нека и на теб тя донесе здраве, щастие и много усмивки!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...