неделя, 13 януари 2013 г.

От тук, от там - януарски новини

Тази година съм направила досега точно една картичка. И дори не съм я снимала. Имам чувството, че 2013г. няма да бъде посветена на точно това ми хоби. Всъщност не рядко се случва да изгубя мотивацията си за занимание, което доскоро ми е носело и радост, и удовлетворение. Но не съм притеснена особено. Напротив - очаквам с интерес къде ли ще ме отведе този път вдъхновението. Затова вместо картичка, днес ще ви поднеса една малко разхвърляна публикация с януарски новини и вдъхновили ме проекти.

След като дълго се колебах дали, как и кога да започна с Project Life на Беки Хигинс и дори направих заглавната страница в дигитален вариант, вчера след дълъг и спокоен ден (спокойните дни явно са твърде противопоказни на финансите ми) си поръчах оригинален албум, протектори и карти от сайта на Беки Хигинс. Като ще е гарга, да е рошава. Хвърлям се в дълбокото с надеждата някой ден да изплувам с нещо красиво и смислено. Много ми хареса това филмче, на което тригодишни момиченца разглеждат албума, което Беки Хигинс наскоро публикува в блога си:


Three Year Olds Love Project Life by Catherine Davis from Design Editor on Vimeo.

Още вдъхновения за проекта, може да откриете и в страницата, която посветих специално на него в Pinterest.

Всъщност докато се заема реално с проекта и тъй като ми се иска да започна от началото на годината, а на паметта ми не може да се разчита особено, използвам една чудесна програма, която всяка вечер ми изпраща имейл и ми задава въпроса - какво прави днес. Искам - не искам - отговарям :) Програмата създава календар, на който отмята всеки ден и където само с едно кликване може да прочетете всичко, случило се през този ден, и да видите целия месец пред себе си. Програма е I Done This и ако я използвате само за лични цели, е напълно безплатна.

Очаквам с нетърпение и ето това приложение за телефона си - 1 Second Every Day. Идеята е просто гениална - да снимаш по една секунда всеки ден и да създадеш филм от моменти. Или както казват създателите на проекта - представете си филм, който включва всеки ваш ден от днес до края на живота ви. Как да устоиш на подобен проект...

Друг проект, който грабна вниманието ми, е the 52 project - 52 портрета, по един всяка седмица през годината, на човек, когато обичате - например децата ви. Моите още са леко травмирани от трите поредни години Проект 365 дни и едва ли ще ми съдействат - всъщност категорично ще ми откажат, но вие може да опитате :)

9 коментара:

dani's cards каза...

Тони,много се впечатлих от идеята 1 Second Every Day - ще го потърся и за моят телефон.Благодаря ти ,че споделяш тези проекти и идеи с нас!

Addii каза...

Благодаря и аз за споделянето на тези проекти,още малко и съм готова да започна някой от тях .

Em каза...

Пожелавам ти много бързо да намериш новото си вдъхновение и да се впуснеш в нови прекрасни творения! Успех с Project Life! Сигурна съм, че накрая ще се получи нещо великолепно :)

Гуш
Ем

Познавате ме като "Точица", "щурчо", "Елфи", "КрасИва" или може би не ме познавате? каза...

Тони, правейки картички, скрапбук странички или фото-албуми знам,че с каквото и да се захванещ ще е.."рошава".. Винаги успяваш да ме вдъхновиш да мисля с дни наред за идеите, които ти си споделила..често да пожелая да те последвам.. Очаквам с нетърпение предизвикателствата, които си поставяш .. и нямам съмнение,че резултатите винаги ще са прекрасни!

Анонимен каза...

Тони, здравей!

Запалих се по Project Life на Беки Хигинс! Решила съм да си поръчам пълен комплект и да започна да попълвам албума за сина ми. Всяка година по няколко страници от неговия живот, докато навърши пълнолетие - тогава ще му го подаря :) Идеята ми се струва страхотна, макар и доста дългострочна като реализация, предвид това, че детето ми е още на 2 год. :)
Благодаря, че споделяш прекрасните си идеи и проекти с нас!

Мирослава

Toni каза...

Мирослава, идеята ти е чудесна! Пожелавам ти успех в реализацията й!

А на останалите - благодаря ви за хубавите думи :)

Полина каза...

Тони, много ще ми липсваш, така да знаеш. Ти си моето вдъхновение. Когато нямам ама абсолютно никаква муза, просто влизам тук и ей така си зяпам безцелно, да не говорим пък колко неща научих точно от теб. С каквото и да се захванеш тази година съм сигурна, че ще го реализираш повече от прекрасно. Пожелавам ти много успехи, мир и любов и ще чакам с нетърпение публикации. Полина

Полина каза...

И забравих още нещо - честит имен ден малко на патерици! Да си жива и здрава и винаги така пълна с идеи!

Toni каза...

Поли, накара ме да се усмихна - денят ми започва добре с твоите думи. Благодаря ти! Надявам се да не ти липсвам. Просто в първите дни от годината все още търся и откривам вдъхновенията си. Дано скоро да започна с обичайния ритъм на публикации.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...