сряда, 16 февруари 2011 г.

Една картичка за щастието и разни размисли


Всеки изпитва съмнения понякога. Съмнения в това, което прави, съмнения в начина, по който го прави, съмнения в себе си като човек или като творец. И на мен ми се случва - Слава Богу, вече не толкова често. Но най-интересното е, че ми се случва  в моменти, в които би трябвало да изпитвам точно противоположните чувства - радост, благодарност, еуфория дори. И в тематиката на този блог, случва ми се в моменти, в които моите картички са отличени по някакъв начин или когато чуя или прочета особено мили думи за това, което правя. Тогава в ума ми изниква въпросът - за мен ли става въпрос? За моите картички? Сякаш си казвам, че това не е възможно. Да, картичките ми са хубави и в повечето случаи си ги харесвам, но пък какви само картички правят останалите. Моите са толкова елементарни, простички. Е, да, цветни, с добър дизайн, но пък нищо, което всеки да не може да направи сам, ако разполага с подходящите материали.  Горе-долу това е диалогът, който водя със себе си.

Всъщност знам, че всеки се съмнява в себе си от време на време. Може би съмнението изниква дори у някой от вас, когато види моите картички и ги сравни със своите. Но, не, не го правете. Ето, признавам си, и аз се съмнявам, и аз сравнявам, и аз понякога се питам дали това, което правя, е стойностно и красиво. Очевидно всички го правим. Но сравнението е лош съветник. Ние сме различни, своеобразни, уникални. И всъщност точно това е най-хубавото. В небесклона на интернет има място за всеки. За всичко, което правим. Няма общ критерий и не може да съществува една класация.

И за да приключа с днешната тирада, може би съвсем (не) на място, да споделя, че картичката ми с пеперудите, е сред картичките, отличени от блога "Двете елши".
Благодаря ви от сърце, момичета!
И, да, признавам, останалите разкошни картички бяха една от причините да изпитам съмненията в себе си. Моля ви, не приемайте тази публикация като призив за повече комплименти или уверения, че картичките ми са хубави. Напротив. Изграждането на увереност в себе си е занимание самотно и всеки от нас трябва да извърви своя път в него.

13 коментара:

Rossitca каза...

Здравей Тони,
не мисля, че трябва да имаш каквито и да е било съмнения. На мен толкова много ми допадат твоите картички(и конкретно тази с която си участвала), че с риск да засегна някой друг, мога да кажа, че от всички картички в предизвикателството харесвам най-много твоята.
Аз съм леко пристрастена към твоя стил, ти ми върна отново желанието да правя картички :-)
Поздрави и усмихнат ден.

Анонимен каза...

Привет, Тони
Днешната ти картичка ме накара още повече да мечтая за хубаво време ...
Линкът към картичката с пеперудите не се отваря, но предполагам, че става въпрос за жълто-черната (много е ефектна). Поздравления!
А когато правиш картички с изчистен дизайн, много е важно съчетанието на цветовете (дори и нюансите) и хич не е толкова просто според мен. Сещам се, как миналата зима Нана ни беше изпратила поне 20 различни листа хартии с коледни мотиви и аз не можах да съчетая дори 2, затова ги комбинирахме с едноцветни ;o)
Малко се отплеснах...
Спорен ден!

Devilkin

Lina каза...

Тази картичка ме замечта....прекрасна, лека, въздушна. Ти си невероятна!

Le каза...

И аз не считам за нужно да изпълвам коментара си с комплименти, само ще споделя, своето разбиране, че правенето на картички е отправянето на послания.виждам го и при теб и затова харесвам нещата ти,защото онази есенция и онази идея...дори сравнена, е много ценна.

Маги каза...

Нека да е пролет! :)Много хубава картичка, Тони!
И аз имам такива съмнения понякога, но истината е, че правенето на картички ми доставя голямо удоволствие и ми действа доста разтоварващо. И си права всички сме различни. Хубаво е, да има разнообразие. :)

Maria Tchotcheva каза...

Много ми харесва! Изчистена и елегантна :)

Toni каза...

Роси, нищо не може да ме зарадва повече от това, че съм вдъхновила - поне в малка степен, някого.
Devilkin, благодаря ти за включването - бях объркала линка. А съчетанието с едноцветна хартия винаги е решение - и аз самата го правя много често:))
Благодаря и на останалите за коментарите. Всеки от тях е ценен и важен за мен.

Rossitca каза...

И още как, така ми влияеш, че имам две идеи за минималистични картички, с които да участвам в твоето предизвикателство! Аз и на друго място ти писах, но и тук отново да благодаря за картичките, които си ми изпратила. Много ги харесвам!

Nazife каза...

Здравей Тони,
Благодаря за красивата картичка и най-вече за размишленията, които за мен идват в момент, в който имах нужда някой да ми напомни, че да всички сме единствени и уникални и няма място за сравнение. В преследване на щастието понякога забравяме, да погледнем към себе си и да обърнем внимание на всички хубави неща, които сме. Дори и само това, че сътворяваме красоти от хартия и всяко едно наше творение, независимо дали ни харесва много или не, е уникално и ни прави изобретатели :) Хубав ден!

Toni каза...

Роси, радвам се, че ти харесват.

Nazife, добре дошла! Много ми допада начина, по който разсъждаваш. Благодаря ти за хубавия коментар.

avocett каза...

Тази картичка е страхотна , засега ми е най-любимата от всички твои,които съм виждала :) !

Toni каза...

Avocett, много ти благодаря! Радвам се, че картичката толкова ти е харесала.

Анонимен каза...

golden goose outlet
fear of god
cheap birkin bag
steph curry shoes
supreme new york

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...