петък, 18 февруари 2011 г.

Стилът през годините


Още една картичка от архивите, най-вероятно последната, която публикувам в тази рубрика. Не че в кошницата ми с картички не се мъдрят още поне 20 - 30, направени преди година или повече, но просто не мога да си представя да ги публикувам тук. Не ми допадат особено, всъщност никак. Стилът ми тези дни е толкова различен, разбирането ми за това как трябва да изглежда една картичка - съвсем ново. Понякога имам чувството, че онези картички не са направени от мен. Чудна работа... А най-интересното е, че дори и след време продължават да ми харесват точно изчистените, минималистични картички, а не онези, които съм направила в опитите си да следвам някакви правила. Хубаво е да осъзнаеш, че правила всъщност няма. Но въпреки това с лек ужас се питам, а дали след време няма да имам същото отношение и към картичките, които правя сега. 
Да не ми допадат, да си мисля, че са далеч от стила ми? Всъщност не е изключено. Естествено е човек да се развива и да израства в някаква посока. 
Ще поживеем, ще видим... :)

А вие как намирате картичките, които сте правили преди време? Харесвате ли ги още? Променил ли се е стилът ви? 

11 коментара:

Анонимен каза...

Добро утро и от мен (то ден стана ама аз още се разсънвам с първото си кафе ;o))

Първо, картичката която си публикувала е много свежа и аз много и се радвам (тъй като е вече моя ;)) Мерси.
А за стила ... в момента почти никакви не правя, но тия които съм правила преди 3-4 години, ми изглеждат доста детски (т.е. като направени от дете а не за дете).

Успешен ден и приятен уикенд!

Devilkin

Toni каза...

Добро да е :))
Между другото, коментарът ти ме наведе на друга мисъл - за нищо на света не бих подарила картичка, която самата аз не харесвам. Но пък се питам дали моето усещане за една картичка е меродавно - аз може и да не я харесвам, но пък за друг може да стане любима. Още повече, че моето чувство за "харесване-нехаресване" често се различава от това на останалите. Хм, трябва да помисля по въпроса... :))

Lionelsa каза...

Наблюдавайки творчеството ти през снимките, които публикуваш, мога да кажа че не намирам разлика в стила ти. По-скоро си наблегнала с времето на част от него. Лично за мен ще бъде много интереснод а видя всички твой творения.

Аз моите първи картички едва се усмелих да покажа във ФБ. Сега много искам да ги изтрия, защото ме е срам от някои, сравнявайки със сегашните, но има хора, които са ги харесали и за това ги оставих. Аз мисля, че още не съм намерила своя стил и това малко ме подтиска. Но има време. Сравнително млад творец съм.:-)

Addii каза...

картичката ти е чудесна,а що се отнася до първите ми картички,може да прозвучи нескромно,но аз си ги харесвам всичките,защото всяка една с ъм е правила с голямо желание,новите повече ми харесват де ,но и старите..

Маги каза...

Много свежа картичка, Тони!
Относно старите ми картички. Да има такива, които не харесвам и даже си стояха с една торбичка в шкафа ми, но преди няколко дни като го подреждах ги изхвърлих. Не знам дали трябваше, но и аз като теб не бих подарила картичка, която не харесвам и реших, че няма нужда да ми заемат място. Въпреки че , когато съм ги правила много съм си ги харесвала, но сега като ги сравнявам с новите не ми допадат.

I Love Making Things каза...

Здравей :)

Картичката ти е цветна и ведра, би било голям пропуск, ако не беше я публикувала.. Почти съм сигурна и за останалите 20-30, които пазиш, че ще е голяма загуба да не ги покажеш, предполагам носят различен заряд от това, което би ти се искало, но определено ще намерят своите почитатели, ако мога така да се изразя..
А за стила, за мен той трябва да се променя.. И виждам аз как успявам бавно бавно да изградя своя, правя картички от скоро и всъщност разликата от първите ми опити до сега е от небето до земята.. А са минали само някакви 3-4 месеца, а когато успея да го изградя със сигурност ще трябва да го променя - иначе не бих се чувствала в застой.. Не мога да кажа, че първите ми картички не ми харесват (за мен това са старите ми неща), но просто са ми недовършени, простички, сещам се с какво вълнение ги правих и ми става едно такова забавно..

Усмихнат ден

Toni каза...

Lionelsa, много ми хареса това, което си написала - че всъщност съм наблегнала на част от стила си и че той винаги е съществувал такъв, какъвто е сега, поне в някаква степен. Не се бях замисляла, но всъщност си абсолютно права.

Прегледах днес снимките на старите си картички и наистина някой ден ще ви ги покажа. Оказа се, че има и други, които харесвам и които съм подарила, но пък снимките им са тук. У мен май са останали само нескопосните - поне от днешна гледна точка. Но и тях ще ви покажа - да се посмеете :))

Le каза...

Аз бих се разтревожила, ако не съм се променила и ако по съшия начин бих направила нещата си, ако можех да ги повторя.
С времето се случва и промяната, и опита..., но дали е различно- незнам..., но едва ли щом това е естествения ход.

Харесва ми тази ведра картичка, която си показала, и съвсем на място даваш още призиви да се радваме на малките неща,които правим сега,
защото утре ше сме по-добри и ще има на какво повече да се радваме!

Lulu каза...

Картичката е много красива, макар и наистина да се различива до известна степен от сегашните ти творения. Аз не правя картички, но се опитвам да творя други неща.Минаваам през различни етапи в творческото си развитите и след всяка следваща крачка, когато се обърна назад не харесвам предишните неща. Всъщност точно това е което ни кара да продължаваме да търсим и да откриваме нови вдъхновения.
А в момента стилът ти е невероятен! Просто съм влюбена във всичко което показваш!

Toni каза...

Le, Лулу, много ми хареса това, което сте написали.
Всъщност сте абсолютно прави - не само е нормално, а дори необходимо да се променяме и развиваме.

Лулу, благодаря ти. Накара ме да се усмихвам щастливо:)

Chiges каза...

Много ми хареса тази картичка. Нещо много слънчево и цветно излъчва :). Чак не ми се вярва, че може да имаш нескопосана картичка, както пишеш :).
Аз също не харесвам някои мои неща след време. Други още в момента :D. Често си мисля, че съм стигнала предела на възможностите си, но все още ми е интересно да се занимавам :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...