понеделник, 29 октомври 2012 г.

Пеперуди от велпапе


Ако обърнете внимание на пеперудите от тази серия картички, ще видите, че са направени от опаковка от велпапе. Честно казано, не си падам особено по рециклирането във вариант "вместо да хвърлям, да го използвам за картичките си", но в случая цветът на картона беше идеален, а дебелината и структурата на велпапето добавиха интересно звучене към винтидж стила на картичките. Успешният опит ме обнадежди и приготвих още необичайни материали, с които да експериментирам.

Всъщност идеята на тази публикация бе не само да ви покажа пеперудите, но и да споделя една идея за коледен подарък. 

Определено не е твърде рано да помислим за коледните подаръци, които ще направим тази година на своите близки и приятели. Хрумна ми, че един комплект картички може да се превърне в чудесен подарък. На всеки му се случва в определен момент да има нужда от картичка. Със сигурност ще бъде улеснен, ако вместо в последния момент да търси подходяща такава, да има под ръка не каква да е картичка, а ръчно направена.


Можем да направим пет-десет картички с общо звучене, да ги поставим в красива кутийка или да ги завържем с интересна панделка и малкият ни подарък е готов.


С пожелания за красива есенна седмица и топли усмивки - доскоро!

10 коментара:

VioletCloudlet каза...

Тони, поздравления за тази чудна идея за подарък. Защо не ?! Хем оригинално, хем красиво, хем ръчно изработено... А и картичките, които си спретнала са универсални и може да бъдат подарени за всякакъв повод ;)

Te4eto каза...

Работя с велпапе всеки ден! И още не ми е омръзнало :0) да не говорим, че напоследък наблюдавам нещо като модна тенденция да се ползват такива материали. Идеята ти определено ми харесва!

Pepi каза...

Я , защо не!.. велпапе още не съм се прастрашила да използвам, но това да направя серия картички, в кутийка ,за подарък е чудесна идея, хем е практичен подарък, хем е "спешъл-)))"
Тони, Благодаря ти за идеята!

Диляна каза...

Картичките са чудесни, навяват топлота и нежност, а на пеперудите този цвят много им отива :-) Колкото до подаръка, с две ръце ЗА :-) Преди години, когато бях на едно обучение в Швеция, за първи път видях от онези красиви, изпипани кутийки, прилежно скрили 5 или 10 картички, завързани с панделка. Тогава си спомням, че ги гледах с голяма възхита, но ако някой ми беше казал, че някой ден ще ми хрумне да направя подобни, сигурно нямаше да му повярвам :-) Благодаря ти, че ми припомни този мил спомен, Тони :-)

Маги каза...

Аз много харесвам велпапето за картички, макар че аз самата рядко му намирам приложение. Картичките са наистина много нежни. Харесва ми идеята ти за подаръци. :)

Didi Georgieva каза...

Благодаря за страхотната идея.Картичките са разкошни.Трябва да опитам и аз.

Miss Emerald каза...

Тони, картичките са прекрасни, успяла си да намериш приложение на велпапето по един много нежен и елегантен начин. А идеята ти е много, много хубава, хареса ми и може би ще се възползвам от нея.

Toni каза...

Много стилни картички! А идеята е превъзходна. Аз преди две години я приложих в действие на една приятлека:). Е, тогава, разбира се, картичките ми бяха доста елементарни, но си мислех, че ще я зарадвам, а и от моя гледна точка - винаги има нужда от картичка под ръка:). Пак бих направила такъв подарък!

Valchen каза...

Много хубави картички, много ми харесва органичния нюанс, който придава на картичките велпапето. Аз също съм се възхищавала на комплекти картички, които могат да послужат за подарък, но все още не съм реализирала тази идея! Твоята серийка е чудесна!

Vili M. каза...

Като един истински любител на крафт картона и на винтидж звученето, оценявам високо идеята ти. И на мен ми се е искало да вмъкна някъде велпапето, но все не мога да му намеря място. А при теб, нещата изглеждат перфектно. Идеята за комплект картички за подарък е страхотна, определено имам приятели, които биха я оценили. Благодаря ти, Тони!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...