неделя, 16 декември 2012 г.

В очакване на Коледа - ден 19 и въпрос как да избера победителя


Това е предпоследната картичка от предизвикателството, направена с хартии на October Afternoon от колекцията Make it Merry, която ви показах в последното си видео. Вчера, след като се прибрах от работа - няколко часа по-рано, признавам, но пък тъкмо навреме като за събота, не само намерих време да направя списък с имената на всички, които досега участваха в предизвикателството, но и да започна с подреждането и подбора на материалите си. Оказа се, че този, който ще спечели наградата, ще се сдобие с толкова солидно количество, че чак се замислих дали не е добре наградата да е за двама...

Което ми дава повод да попитам - как мислите ще е най-справедливо да избера победителя. Сега ще издам каква беше моята първоначална идея, която обаче явно няма да осъществя. Мислех вие да изберете победителя - да направя албум със снимки на всички проекти и след това да гласувате за вашия фаворит. Оказа се обаче, че това ще ми отнеме ужасно много време - само досега има над 40 участия. Освен това никак не ми се иска някой участник да впрегне цялото роднинско войнство да гласува, което макар и малко вероятно, все пак не е изключено да се случи.

Така че днес събирам идеи как да избера участника в предизвикателството, който ще спечели наградата. А този, който даде идея, която наистина ми хареса и която ще използвам, също ще получи малък подарък. Вариантите случаен избор с помощта на жребий или аз сама да избера проекта, който най-много ми харесва, оставям наистина като краен вариант.

Днешната коледна идея е отново за подаръчни етикети, този път с фон, подобен на черна училищна дъска - от Poppytalk


19 коментара:

Маги каза...

Тези хартии са страхотни! Не че и блокчето е изглеждаха готини, но друго си е като ги видиш на картичка. :)Синьо и червено е една от любимите ми комбинации и не мога да подмина тази картичка. Много ми харесва.
Аз изпуснах ли срока за участие?
Не знам какво да ти предложа за избора. Ще е настина много труден.

Toni каза...

Не, Маги, не си изпуснала срока. Утре или във вторник ще публикувам и последната картичка. След това ще има ден-два за последните участия и се надявам преди коледните празници да избера победителя.

district2 каза...

Тони, гласувай за този, чиито картички са ти харесали най-много лично на теб. В крайна сметка, това е само игра, в която ми бе забавно да участвам без презумпцията за някаква награда.
Предполагам и за другите участнички е така.

Toni каза...

Проблемът е, че на мен ми харесаха много от проектите и се страхувам, че ако трябва да избера само един, няма да съм обективна. Искаше ми се по-лесен начин :)

Villi каза...

Привет и от мен ,аз още от първата ти публикация в предизвикателството се каня да спретна нещо специално за тук ,но уви...все нещо се случва до сега,което да ми е извинение,или няма време...сега късно ли е да се включа???:) Ако не на драго сърце,ще го направя,а за съвет -надявам се да ти помогна-аз имах голям проблем с избирането на победители -когато съвсем скоро ,за първи път задавах предизвикателство при картичкофурийте-ами аз това и друг път съм го правила -при гласуване -на пример...та...избирам всички които за мен са № 1-тоест всички ,които са достойни за победители (,като всеки си има своите критерии за това -аз лично гледам най-вече за оригиналност -и нещо което да ме впечатли като оригиналност-,та... те обикновено са доста над 3,а понякога и до над 10 стига избора ми ,че и повече:)))...и после си правя една мини томболка ;)))...който извадя от шапката-или -които-те са победители -иначе няма как -те всички са толкова красиви -как човек да избере... :)))
Ами това е -не знам дали ,ще помогна ,успех;)))

Toni каза...

Вили, изобщо не е късно - по всяка от 20-те публикации в проекта можеш да участваш, докато изтече крайният срок след два-три дни.

Valchen каза...

Аз вече направих няколко картички, вдъхновени от твоите, но още не ми е останало време да ги публикувам. Дано да се вместя в крайния срок. Моето предложение е да потърсиш мнението на страничен безпристрастен човек, т.е. такъв, който не се занимава с правенето на картички, но да има все пак вкус към красивото да избере тези, които най-силно са го впечетлили и ако се колебае между 1, 2 или 3 и в случай, че и ти не можеш да решиш при кой точно да отиде наградата, може да я разделиш. Нещо такова:-).... Предполагам, че е доста трудно, поне на мен ми беше трудно, когато избирах победител в моето предизвикателство при КФП.

Диляна каза...

Ах, много ми хареса тази картичка, Тони :-) Може би е най-любимата ми от твоето предизвикателство :-)

Колкото до въпроса ти, аз никога не съм харесвала избирането на победител на принципа random generator. Не ми се струва много честно, защото много често има хора, които участват с ужасно много картички, направени на конвейер, именно защото знаят, че победителят може или ще бъде избран по този начин и така шансовете им за печалба са много по-големи :-) И аз като district2 мисля, че е най-добре ти да избереш победителя, но осъзнавам колко трудно ще ти бъде. Може би не е лошо като идея да впрегнеш всички мъже вкъщи (малки и големи :-)) и да ти помогнат с решението :-) Понякога децата могат най-справедливо да отсеят качествените неща, а съм сигурна, че покрай теб, твоите момчета имат вкус :-)

А щом си решила, че е възможно да дадеш и две награди, сега ми хрумва, че можеш да разделиш участниците на две групи - тези, които са направили картичка по твоя картичка и тези, които са направили нещо, вдъхновено от останалите коледни идеи, които публикуваше :-) И вече да избереш двама души :-)

Много ме развесели и с това гласуване на цялата рода :-D И аз не го изключвам като вариант и затова си мисля, че можеш да го осъществиш, но гласуването да бъде само от родните крафтъри :-) не знам обаче доколко ще се включат достатъчно хора, за да се избере победителя :-)

И от всичкото писане, май и аз стигнах до заключението, че решението ти ще бъде изключително трудно :-) Успех! :-)

Addii каза...

Тони и аз имам два проекта,които са започнали и тези дни трябва да ги довърша,а тази картичка е много красива и стилна.

По въпроса за избора на победител,ще ти е много трудно...според мен е чудесна идея да има двама печеливши,защо не и повече .Така ще успееш да зарадваш повечко момичета и няма да чувстваш ,че си пропуснала някой .

Ири каза...

На мен ми се искаше да направя картичка по всяка публикация, но не успях :).

За избора предлагам да се довериш на дечицата - на тях ще им е по-лесно :). Или ги накарай да изберат няколко картички и измежду тях ти избери една, или две. Или тези няколко ги разиграйте на домашна томбола, както беше направила Диди :). Така поне ще се избере измежду най-харесваните картички :).

FanyCraft каза...

Отново съм при теб с ето тази картичка : http://faaannny.blogspot.com/2012/12/blog-post_6413.html. Относно начина, по който да избереш победител не мога да те посъветвам нищо конкретното. Била съм и участник, и организатор на игра, и ми е било много трудо и на мен самата. Единственото, което мога да ти кажа е да регламентираш избора си така,както на теб ти се струва, че е честно. :) Поздрави !

Ганима каза...

Здравей Тони,
Изборът на 1 картичка сред цял куп прекрасности винаги е труден... Досега съм задавала едно предизвикателство, в което трябваше да избирам победител, но начинът по който да стане това съм го определила преди доста време. Същият използвам и когато гласувам (ако ми остане време и не изтърва срока :)) в няколко предизвикателства, в които се гласува за участниците и за любимки.
Та начинът е следния - събирам всички участващи картички на едно място (в папка на компютъра обикновено) и много внимателно оглеждам всяка една от тях. След първия преглед отсявам само тези, които са най-близо до идеята на предизвикателство. И тъй като те обикновено са много:) следва втори оглед – да са изпълнени с добро съчетание и подбор на цветове, елементи, да имат свое излъчване и оригиналност. Обръщам внимание и на дребните детайли, които придават чар и завършеност на проекта. И на последно място, но не и по важност – картичката трябва да ме грабне с цялостното си излъчване. Признавам, че тук моментът е субективен – всеки има различни критерии. Не съм привърженик на изборът на случаен принцип. Искам победителят да е вложил от себе си в картичката, а не просто да е направил нещо за предизвикателството. Не ми допадат и масовите гласувания – именно заради това, което си описала – особено, когато гласувалият не може да защити с аргументи изборът си.
Наблюдавам с интерес предизвикателството ти и съжалявам, че не ми остава време да се включа с коментари и участие. Но пък всички тези картички ме вдъхновяват за някои бъдещи проекти, които се надявам да мога да осъществя в най-скоро време :).

Поздрави!

goldie каза...

Ами след като се издъних с първата картичка,имам втора и идея за трета,но времето дали ще стигне не знам.
А за избирането на победител,аз в никакъв случай не бих се разделила с материалите си избирайки някой на случаен принцип,бих избрала сама,подкрепяйки изцяло схемата на Ганима.А относно броя на печелившите,предлагам следното:ако има например 60 участия,на всяко двадесето по един печеливш,така ще имаш да речем трима или четирима зарадвани,и ще си дала награда на повече от фаворитите си.
Каквото и да направиш,зная,че избора ще е обективен.
Успех!

Кристина К каза...

Здравей, Тони!

Не участвам за наградата (защото не публикувам картичките си в блог), но откакто намерих блога ти го посещавам редовно :) Бих предложила да събереш картичките за гласуване, но право на глас да имат само участниците. Или ти да избереш един победител и един да бъде определен спрямо гласуването.
Какъвто и метод да използваш, ще направиш някой много щастлив :)

Toni каза...

Кристина, много ми харесва идеята ти - да могат да гласуват само участниците, но не и за своите проекти. Но едва ли би могло да се осъществи технически... Иначе - чудесна идея!
Внимателно прочетох всички предложения, но все още не съм решила на кой вариант да се спра. Ох, превърнах този избор във въпрос от изключителна важност, но така ми се иска наградата да отиде при някой, който ще е щастлив с нея и ще използва материалите с удоволствие.

Kati каза...

Хайде да се изкажа и аз по повод трудния избор. Ако са много нещата - раздели ги - така ще направиш повече хора щастливи. А колкото до избора - аз когато трябваше да избирам победител в мое предизвикателство оставих избора на детето - той е непредубеден и искрен, така че приех неговото решение. Та може наистина да делегираш правата за избора...

Анонимен каза...

Тони, тъй като предизвикателството ти е свързано с вдъхновението мисля, че изборът ти ще е много лесен ако си отговориш само на един въпрос: КОЯ КАРТИЧКА ИЗМЕЖДУ ВСИЧКИТЕ МЕ ВДЪХНОВЯВА МЕН ДА НАПРАВЯ НОВ ПРОЕКТ? Успех на всички участници и спорен избор на теб, Тони :-)

Toni каза...

Като започвах да правя картички по твоето предизвикателство исках да се включа във всичките дни! Но по стеченбие на обстоятелствата(които няма да обяснявам сега) от две седмици не съм правила картичка!!! Та приключих скромното си участие със само 5. Не крия, че много бих се радвала да спечеля част от твоите съкровища(това всеки го иска мисля), но самата аз осъзнавам, че нямам шанс, ако се избира по красота. Самата аз не си харесвам особено творенията. Забелязала съм, че когато правя нещо, вдъхновено от нещо конкретно и трябва да изглежда така, не ми се получава! Може би затова се обезверих...харесвам си само 2 от всичките 5 участия.
Та, моята иде я е: да дадеш една награда на човека(ако са повече избираш един, който най-много ти е харесал), който е направил картички във всички кръгове. Все пак се е постарал МНОГО този човек и заслужава награда! Другият/те победители може да са на различен принцип - един на случаен принцип(все пак всеки участвал заслужава да победи и да се зарадва), един избран от теб и един с гласуване. Мисля, че така е най-честно и ще са щастливи поне 3-4 човека:).
Каквото и да избереш, важното е ти да си удовлетворена, все пак това е твоята игра!
За мен беше удоволствие да се включа!!!

goldie каза...

Ето ме пак,Тони!Надявам се този път всичко да е наред и да ти хареса новата картичка,Дано ми остане време да направя и другата замислен.
http://goldie-goldieshandmade.blogspot.com/2012/12/cmc10-snowflakes.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...