неделя, 13 май 2012 г.

30-дневно предизвикателство: картичка № 27 и няколко идеи за предизвикателства


Учудих ви с вчерашната картичка, нали :) Ако и вие удобно сте се разположили в своята зона на комфорт - "не, това е абсурд да го направя, не е в моя стил", защо не опитате поне за малко да излезете от нея. Различно и забавно е, интересно и предизвикателно. И като стана дума за това, в тази публикация ще ви споделя няколко идеи за различни предизвикателства. Когато имате нужда да разнообразите публикациите в блога си, имате усещането, че идеите ви се изчерпват или просто се нуждаете от малко вдъхновение, защо не опитате да се заемете с някакво предизвикателство.

Първият възможен вариант, съвсем предвидимо, е този, с който се заех аз - да го наречем ПРОЕКТ "ПОСТОЯНСТВО" - избирате един период от време, може да е 30 дни, а може и по-малко, в който всеки ден правите по една картичка. Без значение дали сте в настроение, колко друга работа имате и колко малко точно в момента ви се прави картичка. Бъдете последователни, упорити и неотклонни - със сигурност накрая ще сте научили малко повече за себе си.

Вторият вариант е за проект, който можем да наречем "ВДЪХНОВЕНИЕ". Правите си, ако вече нямате такава, база данни, в която отделяте снимки на картичките, които истински са ви харесали - като моята в Pinterest, и отново в продължение на определен период от време - например всеки ден за една седмица или пък веднъж седмично в продължение на няколко месеца, правите картичка, вдъхновена от любима друга такава.

Този проект може да има няколко различни варианта - вдъхновението ви може да бъде открито в собствените ви картички например. Разгледайте снимки на своите картички - не тези, правени наскоро, а да кажем преди година, и опитайте да възпроизведете по малко по-различен начин любимите ви от тях.

Аз със сигурност в някое следващо предизвикателство ще опитам и двете възможности. И без това у дома мои картички почти не се свъртат и понякога ми става малко мъчно за тях - така че мога да опитам да направя подобни отново, но вече с няколко месеци/години помъдряла :)

Друг вариант на същото това предизвикателство е да си поставите за цел да направите определен брой картички, вдъхновени от нещо различно - например от дизайна на реклами, от снимки, от интересни предмети. Правила съм такива картички и ви уверявам, че е и интересно, и забавно. Е, не съм го правила във вариант на предизвикателство и с предварително определени правила, но пък някой ден може да опитам.

Третият вариант на предизвикателство можем да го наречем "НАБЪРЗО". Със сигурност се досетихте - целта е да направите картичка за точно определен период от време. Поставяте си някакъв времеви лимит - например не повече от 15 минути, като точно за толкова време трябва да сте приключили и картичката да е готова. Опитвала съм го - забавно е.

Още един вариант на предизвикателство - хм, какво име да му измислим... да го наречем "ИКОНОМИИ", e да работите с ограничено количество материали - поставяте си например за цел да направите картичка само от картон или пък само с копчета, без да добавяте нищо друго. И този вариант е тестван, при това неколкократно, и всеки път успявам да измисля нещо различно и оригинално.

И последен вариант за днес - ще го наречем "ТЕМА" е да правите картички само на една тема - рожден ден например, всеки ден в продължение на седмица или друг период от време. Темите могат да бъдат най-разнообразни, периодите от време - също.

Какво ще кажете? Бихте ли участвали в такова предизвикателство? А имате ли идеи за други такива.

Желая ви прекрасен неделен ден и доскоро :)

10 коментара:

Addii каза...

Всички предложения за предизвикателства са много интересни и със сигурност ще е забавно ,без значение кое точно ще си избереш.
Аз също си запазвам снимки на картички,които истински са ме грабнали и те са ми чудесно вдъхновение!

Маги каза...

Интересни идеи за предизвикателства, Тони. Може би и яз ще използвам някоя от тях.
Картичката ти ме грабна наистина много. Обичам съчетанието на малки и големи перлички, стои много нежно.

Dani каза...

Поздравления! Не се съмнявах че вече имаш нахвърлени идеи за бъдещи проекти. Радвам се че ги сподели с нас! Наистина са много интересни и със сигурност предизвикателни, особено за непостоянни творци като мен. Ще се пробвам в някое от твоите предизвикателства. Идеята да повторим своя любима картичка от миналото, но с опита от настоящето ме впечатли и ми хареса най-много. Скоро разглеждах архивите си със снимки и си мислех да направя нещо такова. Ти си пълна с идеи и енергия, за това благородно ти завиждам!
А днешната ти картичка е страхотна. Стилно съчетание на цвят и елементи! Поздрави!

dani's cards каза...

Тони,днешната ти картичка е разкошна!Никога до сега не съм виждала толкова перли по твоя картичка;-) Отива ти;-)
Идеите за предизвикателствата са много добри!Непременно ще опитам всяко едно от тях!

kami_bonbona каза...

Привет Тони, днешната картичка найстина е страхотна. Честно да ти кажа малко се отегчих да оставям коментар всеки ден в това предизвикателство, но те следях постоянно :) Липсват ми вече скрапбук страничките ти, те са истинко вдъхновение за мен и със сигурност ще пробвам последното ти предложение "ТЕМА". Поздрави от мен и до утре :)

I Love Making Things каза...

Първо, чудна картичка :)

Второ, следя какво пишеш из публикациите си за това твое предизвикателство.. И доста се чудя дали бих се справила.. И съм се замислила дали мога да направя картичка за 5 минути примерно.. Мисля, че трбява да се впусна в "Набързо" и да се потренирам и предизвикам малко в този аспект.. Обикновено сядам и прекарвам 1-2 часа в кътчето си, правейки 1, най-много 2 картички.. Рядко времето е по-малко, мисля че наистина ще се предизвикам :)

krasi_mm каза...

Много забавни предизвикателства! Преди броени дни ми се наложи да напрява в полунощ покани за рождения ден на дъщеря ми (май попаднах в предизвикателството НАБЪРЗО :). Нямах почти никакви материали, но с помощта на картона за подвързване на учебници и лепенки, останали от великденските яйца, се получиха доста прилични покани..
Е, похвалих се:) За първи път му се случи да правя нещо, и то спонтанно...

Успех на новите предизвикателства!

Lionelsa каза...

Тони, днес ни показваш едно нежно бижу - страхотна е!

А за предизвикателствата-много пъти съм си мислила същите като написаните от теб неща, но сякаш все не намирам време. И ако някой ден ги осъществя - да знаеш, че ще е заради теб :-* Страшен талант имаш да вдъхновяваш.

Познавате ме като "Точица", "щурчо", "Елфи", "КрасИва" или може би не ме познавате? каза...

Тъкмо си мислех, какво е това, което така ме привлича към твоя блог, когато прочетох горния коментар "Страшен талант имаш да вдъхновяваш"! Точно това е.. Ти просто кипиш от енергия и идеи.. Възхищавам се на всеки проект, който започваш и изпълняваш с толкова енергия, упоритост и ..любов!
Днешната ти картичка е чудесна. Забелязвам нови елементи по картичките ти, което си е интересно само по себе си.
Чудесни идеи си ни дала в поста си..
И..27-мия дне..Замислих се, явно в края на предизвикателството човек почва да прави не просто равносметка, но и да чертае планове за следващото..
С огромен интерес следя как се развива предизвикателството при теб, защото основното е целенасочеността с която правиш всичко с което се захванеш, а това много ми харесва!

Svetla * каза...

Страхотни идеи за вдъхновение , Тони . Непременно ще се възползвам от някоя от тях защото напоследък ме беше напуснало вдъхновението . А картичката е прекрасна ! Хартиите които използваш са невероятно красиви !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...