сряда, 28 декември 2011 г.

За уникалността


На всеки от нас се случва да подценява това, което прави, твори или създава. Необятното пространство на интернет и информацията, с която е изпълнено ежедневието ни, често ни кара да мислим, че това, което създаваме, не е достатъчно значимо, ценно или впечатляващо. Че винаги има някой, който се справя по-добре, който е по-оригинален от нас, по-сръчен, по-умел, с по-добри идеи. Да се чувстваш специален в този свят, в който всеки и всичко е на една ръка разстояние, е трудна задача. Да имаш убедеността, че твоето присъствие ще бъде отбелязано и оценено, е мисия почти невъзможна. Толкова лесно би било просто да се откажеш и изобщо да не опиташ. В крайна сметка наоколо има други талантливи хора, които вече са го направили, при това май по-добре.

Но пък нека видим и другата гледна точка.

На този свят няма никой друг като теб – никой с твоите способности, твоя талант, твоя поглед. Никой няма твоите спомени, твоите планове, твоите мечти, твоето обкръжение. Твоята интерпретация е уникална, единствена по рода си. Твоите идеи, твоят стил, твоят начин на правене на нещата е различен. А всичко това, което сътворяваш с ръцете си, е неповторимо, защото е направено от теб.

Затова нека бъдем смели, нека без притеснения и опасения да създаваме нещо ново, нещо наше, нещо различно, да изразим своя мироглед, своя стил, своя уникален поглед. Да творим с отворено сърце, да дадем простор на мечтите си, да бъдем себе си.

16 коментара:

Bo каза...

Няма как да бъде казано по-добре! Браво!
Весели празници!

Анонимен каза...

Едно от най-смислените празнични пожелания тази Коледа! Благодаря, Тони!
troya

Анонимен каза...

Страхотни и много стимулиращи мисли :-) Благодаря за което. Винаги съм била много самокритична за нещата, които правя и много често съм си мислила точно това, което ти написа. Но знам, че всичко, което творя със сърце и душа, а не по някой зададен план или идея, ще се хареса на мен на първо място, а след това и на околните. Тони твоите творения са наистина много вдъхновяващи и аз отдавна чета твоя блог и пожелавам на теб, а и на твоите читатели много творчески идеи и Весела Нова Година!!!

Анонимен каза...

Страхотни и много стимулиращи мисли :-) Благодаря за което. Винаги съм била много самокритична за нещата, които правя и много често съм си мислила точно това, което ти написа. Но знам, че всичко, което творя със сърце и душа, а не по някой зададен план или идея, ще се хареса на мен на първо място, а след това и на околните. Тони твоите творения са наистина много вдъхновяващи и аз отдавна чета твоя блог и пожелавам на теб, а и на твоите читатели много творчески идеи и Весела Нова Година!!!

dani's cards каза...

Нека бъдем себе си!
И не забравяй,че точно ти си вдъхновение за много от нас!
Весели празници Тони!;-)

KalySto каза...

Нека да творим...аз го правя за да се отморявам и това,че се получават някои неща е допълнителен бонус! Страхотни думички, Тони! Весели празници!

Чучулигата каза...

Прекрасни думи. Понякога хората се нуждаят от съвсем малко окуражаване, за да се осмелят да открият и покажат собствения си глас и стил. Може би това, което си написала, ще бъде стимулът за някого да направи нещо красиво. Благодаря, че не само си си помислила тези неща, а и ги споделяш с нас. :-)

Unknown каза...

Много ми хареса това, което си написала Тони! Аз винаги обичам да казвам, че най красивото е това, че всеки е различен и това прави света ни пъстър, вълнуващ и красив!
Поздрави и много весела Нова Година! Да сте здравички и много усмихнати, а на теб пожелавам и много нови вдъхновения!

Addii каза...

Нека бъдем себе си!Прекрасни думи.
Весела Нова Година!!!

kenli каза...

Никой никога не трябва да се подценява! Всеки е уникален по своему! Един може едно, друг - друго! Дано не си мислила това, което казваш в началото на поста си, Тони! Поздрави от мен и весели празници!

Toni каза...

Благодаря за чудесните пожелания за празниците! Желая и на вас една прекрасна 2012г., много здраве и любов, вдъхновение и усмивки!
Радвам се, че думите ми срещнаха отклик. Ще излъжа, ако кажа, че и аз не съм изпитвала и не продължавам да изпитвам понякога такива съмнения. Тази публикация беше един вид окуражаване и за самата мен и за всички останали, защото си мисля, че всеки има моменти на съмнение и неувереност - просто е в човешката природа. Затова е хубаво от време на време да си припомняме, че сме различни и уникални и че именно това е най-хубавото.

Maria каза...

Благодаря за хубавите думи...
Весело посрещане на новата година и още много, много творения и вдъхновения :)

КаРи каза...

Нужни думи в точно време!
Благодаря!

Прекрасно посрещане на Новата Година и нека е... красива, усмихната, здрава и с мечти :-)

Le каза...

а колко хубаво би било всички със собствените си спомени, мечти, поглед и талант да се обединяваме от време на време в общия голям свят с многото си общи идеи...като свят и НИЕ от АЗ-овци и АЗот НИЕ-та, каквито всъщност сме...!
Честити Светли празници и от мен, Тони! Бъди смела и горда и много обич ти желая и за даване и за получаване дори и за създаване!
2012 година да бъде и начало и продължение за теб! Успех!

Veselina каза...

Много точно казано, Тони! Май всеки си го е мислил това, сигурно всеки се е съмнявал в стойността на нещата, които прави от време на време. Може би затова трябва да се подкрепяме и да изказваме мненията си в коментари. Хубаво е човек да е уверен в силите си и да усеща подкрепата на другите! Весели празнични дни и здрава, щастлива и успешна Нова година!

малки неща каза...

Много хубаво казано, Тони! Понякога ни трябва малко побутване и окуражаване да продължим. Поздрави :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...