сряда, 13 юли 2011 г.

You Rock!


Много рядко ми се случва да минат цели дни, без да направя нищо с ръцете си - било то картичка - най-често, скрапбук-страница - редовно, някой сладкиш - от време на време. През последната седмица обаче съм се отдала на тотално нищо неправене. Е, продължавам да ходя на работа и, уви, служебните ми задължения никак не са малко, но прибера ли се у дома, единственото, което върша, е да взема някоя книга и да започна да чета. Не поглеждам материалите си, не ми се прави абсолютно нищо. От време на време ми минава през ум някое опасение от рода на: "А ако никога повече не поискам да направя нищо?". После се засмивам - сигурна съм, че точно това едва ли ще се случи. В крайна сметка няма нищо лошо от време на време да поспреш, да почакаш, да помислиш. Пък току виж вдъхновението ти се завърнало изневиделица. В момента чувствам в себе си единствено търпение, самовглъбение, внимание, очакване. Отдавам се на грижа за себе си, изразена в нищо неправене и се наслаждавам на всеки един миг.

И тъй като има толкова много картички, които досега така и не съм успяла да ви покажа, ето, докато почивам, една от тях. Много семпла, но пък симпатична. 
С пожелание за лежерни летни дни и много усмивки.

4 коментара:

Maria каза...

"Dolce far niente" - сладко нищонеправене - голяма работа са италианците :)
Поздрави

Lionelsa каза...

Всеки има нужда от творческа почивка, за да може музата да се завърне с ново очарование.

Наслаждавай се на лятото с книга в ръка и някой разхладителен коктейл. В дългите зимни нощи ще твориш на воля.

Green-Eyed Girl каза...

Благородно ти завиждам за възможността да не правиш нищо. Моето ежедневие е толкова динамично и ангажирано, че ако се отпусна, сигурно ще се разболея... Във всеки случай не спирам да си мечтая за тишина, няколко книги и всичкото време на света (пък да видим)... Ти не спирай да се наслаждаваш на нищоправенето. Човек има нужда и от такива моменти :) Прегръд от мен и хубаво лято!

Toni каза...

Мария, много ми хареса италианския израз. Превръщам го в част от житейската си философия :)

Лионелса, благодаря ти!

Green-Eyed Girl, всъщност именно защото ежедневието ми е твърде динамично напоследък, си позволявам тези моменти - иначе просто няма да издържа. Затова ти пожелавам и на теб да откриеш поне малко време, което да посветиш на себе си и на релаксация. Със сигурност всеки от нас има нужда от такова.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...