четвъртък, 7 юли 2011 г.

Как да си направим сами тези цветя


Да се науча да правя такива цветя, отдавна е в списъка на желанията ми. Ежедневието ми обаче е толкова натоварено, че обикновено голяма част от намеренията ми си остават само в сферата на пожеланията. Затова и тази сутрин бях толкова щастлива да открия, че Jennifer McGuire е подготвила специална публикация, посветена точно на тези цветя с линкове към всички необходими продукти и най-важното - видео с демонстрация как точно се правят. Оказва се, че никак не е трудно, стига да разполагаш с необходимите материали. Ако и за някой друг направата им предизвиква интерес, ето и самото видео:

5 коментара:

Анонимен каза...

Тони, изненада ме много приятно. Преди време се бях запалила да си правя сама калъпи за отливки, но си остана само в сферата на пожеланията, но може би някой ден ... :)
Хубав ден!
Вася

Mарияна каза...

Не знам дали сте запознати със силиконови материали, с които стоматолозите взимат отпечатъци, за изработването на зъбни мостове и коронки.С тях можете да си правите същите отпечатъци за цветя и други форми.Може да ги намерите в магазините за стоматологични материали!Поздрави!

Toni каза...

Вася, ние с теб често имаме общи увлечения :)

Марияна, изключително благодаря за включването! Щях да добавям текст с молба, ако някой има представа за алтернативи на тези продукти, които могат да се намерят на българския пазар, да се включи и ето че ти го стори. Непременно ще го имам предвид.

Анонимен каза...

Аз бях намерила това, и съм правила запитване за тоя продукт - СИЛАСТ Д-2 (като си гледам мейла, явно съм мислила да правя силиконови калъпи за свещи :)).
"за отливки за свещи, Ви препоръчвам марка П-15. Цената /вкл с втвърдителя/ е 20 лв/кг, без ДДС.Разфасовката е по желание на клиента.".

Може да се закупи от магазина им в София, или да го пратят по куриер.

Вася

Анонимен каза...

Пак съм аз :)
Чак сега се усетих, че писах за калъпите, но резин и оцветител за него, трудно се намират в България (аз поне не успях преди време).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...