неделя, 20 февруари 2011 г.

Нещо ново, нещо старо, нещо синьо...


Докато правих тази картичка,  си спомних за поредното предизвикателство на Двете Елши - за картичка, в която да има нещо ново, нещо старо, нещо синьо и нещо назаем. Справих се с цели три от четирите условия :) 
Сивият картон изпълни условието за нов продукт, а пънчът, който използвах - за стар. Основата е синя, така че покрих дори третото условие. С продукта назаем обаче сериозно се затрудних и реших да не участвам в самото предизвикателство, а да довърша картичката по свой си начин. 
Добавих надписа, закрепих го с метални брадсчета и с това работата по картичката ми приключи.

Искрено се надявам да не ви е писнало от любовни надписи, но се оказа, че само такива имам под ръка. Съвсем скоро ще си разпечатам нови. 
Казвала съм ви как правя надписите за картичките си, нали? 
Ако не, ето как - създавам нов документ във Фотошоп, в който на един лист изписвам поне 30 - 40 надписа с различни шрифтове и в различни цветове. Разпечатвам ги на бял или крафт картон и когато ми трябва надпис за конкретна картичка, просто избирам един. Недостатъкът на този начин на работа е, че не разполагаш с особена свобода. От друга страна, когато имаш готови надписи, е много лесно, бързо и удобно да довършиш картичката и да не губиш време тепърва да създаваш надписи. А този факт определено печели в моята класация. За печати изобщо няма да говорим - споменавала съм и друг път, че нито имам много такива, нито ми харесва особено крайния резултат, който излиза изпод моите ръце :))

Желая ви хубав неделен ден!

6 коментара:

kenli каза...

Харесва ми прецизността, с която работиш! Всяко ъгълче си е точно на мястото, всяка извивка е като отрязана с машина. И...картичката ми харесва!

Toni каза...

Кенли, благодаря ти! Разсмях се на коментара ти, не за друго, а защото наистина съм ужасно дребнава в детайлите - правите линии, идеалното съвпадение, еднаквата широчина, височина и какво ли още не. Чак прекалявам - ако картичката ми е с криви линии или има някакво разминаване, просто няма да се спра, докато не я оправя :))

Маги каза...

Страхотна е!

Анонимен каза...

Страхотна картичка! Много ми харесва контрасра на цветната хартия с картоните, чудесна е. :)
А като каза надписи - защо не публикуваш тук надписи , които могат да се принтират. Аз лично бих била много заинтересована , защото нямам фотошоп и разчитам на надписи в интернет или от Word. :)
Лека вечер !
Yellow_

Cvety каза...

Това с прецизността е първото, което и на мен ми направи впечатление. Особено при изчистените картички веднага се забелязва :)

Toni каза...

Yellow_, може би ще го направя - не тези, които използвам в момента, но ще създам специално такива за публикуване тук. Това е добра идея :)

Цвети, Маги, благодаря ви!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...