вторник, 4 декември 2012 г.

В очакване на Коледа - ден 15


Една изключително семпла картичка, за която използвах само бял картон, розова хартия със снежинки и множество малки перли. Простотата на точно тази картичка и няколко коментара ме накараха да се замисля за лекотата като понятие. Дали действително творя с лекота или просто успявам да създам такова усещане... 

Неколкократно съм споменавала тук, че работя бързо, хаотично, интуитивно - почти няма картичка, на която да съм отделила повече от половин час. Сякаш ако не успея да изразя това, към което се стремя, в рамките на този половин час, няма да успея изобщо. Липсват ми търпение, последователност...

Това ме накара да се запитам какво означава лекота. Всъщност нека се отклоня за секунда и да кажа, че приемам точно тези коментари като истински комплимент. Харесвам лекотата като понятие. 

Но всъщност дали осъзнавам, че лекотата няма нищо общо с лесността. Че нещо може да ти се отдава, да се получава бързо, почти като на магия и въпреки това да е плод на дълги часове, намерили израз в тези няколко минути.

Осъзнах, че всяка направена картичка е просто финалът на един процес. Тя не е ограничена в рамките на времето, в което се създава. Тя е узрявала и се е създавала, често пъти неосъзнато дори и за нас. Тя е продукт на идеи, открития, вдъхновения, които трупаме в себе си и които в момента, в който започнем да творим, просто намират израз.


Коледната идея днес изисква малко повече труд, време и усилия, но пък крайният резултат си заслужава. Подробни инструкции и множество снимки за това как да направите този коледен венец от играчки може да откриете в блога Creative Breathing:


8 коментара:

FanyCraft каза...

Привет! Картичката ти днес много ми допада:) Много сходна идея имах преди време, но така и не я реализирах. Ако успея да го направя, може да се включа във вдъхновителната ти игра:).

Ivolina каза...

Много нежна коледна картичка.
С нея можеш да участваш при нас в Картичкофурии.
http://cardsaddicted.blogspot.com/2012/11/145.html

Katya Kovacheva каза...

Семла, но съвършена! Много ми харесва, ненатрапчива е, а говори толкова много.

Toni каза...

Фани, непременно се включи - искам да видя и твоята интерпретация :)

Иволина, с най-голямо удоволствие се включвам.

Катя, благодаря ти!

Em каза...

Много красива картичка, семпла и толкова елегантна!

Радвам се, че се включи в предизвикателството при Картичкофуриите!

Borqna каза...

Поздравления!
Много красива и оригинална!
Късмет!

Addii каза...

Включвам се отново с една картичка , идеята за нея ми се роди от твоята картичка
http://addii-addii.blogspot.com/2012/12/blog-post_12.html

FanyCraft каза...

Ето ме и мен : http://faaannny.blogspot.com/2012/12/blog-post_16.html. Радвам се, че намерих време, за да се включа при теб. Надявам се и моят проект да ти хареса. :) Поздрави!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...