петък, 30 март 2012 г.

За семплостта

Ангажирана със задачи, натоварена с мисли, просто нямам време за блога. И най-добрите намерения за смислени публикации се изпаряват, когато физически не разполагаш с възможността да отделиш поне малко време и да напишеш ред-два. Никога не съм възприемала този блог като изложбена зала, в която просто публикувам снимки на творенията си и изчезвам набързо. Но пък алтернативата изобщо да не публикувам ми харесва още по-малко. Затова спирам да обяснявам и просто пояснявам, че е възможно следващите публикации да са точно такива - снимки, почти никакъв текст. 

Но пък може да да погледнем на този факт и от друга гледна точка - семплите картички чудесно си подхождат със семпли текстове. 

Което ме подсеща, че днешната семпла картичка  може да послужи за пореден повод за едно окуражаване, което всъщност и друг път е намирало място в този блог. Куражът да избягаме от претрупаността и да почистим творенията си от излишни елементи.  Нещо подобно на  пролетното почистване, само че в творчески аспект. Нека допуснем идеята, че не е нужно да добавяме още и още - цветя, копчета, хартии, за да постигнем впечатляващ резултат.  Нека да махнем нещо, вместо да добавим такова. Нека допуснем мисълта, че една картичка с по-малко елементи може да има по-пряко и силно въздействие - не е нужно умът ви да се лута, а очите да се колебаят в коя част от картичката да се спрат. Просто повод за размисъл :)


10 коментара:

dani's cards каза...

Тони,обожавам картичките ти! Ти си страхотен вдъхновител! От доста време обмислям да направя семпла и изчистена картичка и твоята публикация идва точно навреме да ме насърчи;-)Далеч съм от мисълта ,че би се получило нещо толкова красиво като при теб,но все пак ще пробвам!

Диляна каза...

Много ми харесва идеята ти да махнем нещо, а не да добавим :-) Почти винаги след като направя една картичка, не си казвам "Нещо липсва", а точно обратното... :-)

Хубав ден и усмихнат уикенд, Тони.

Rossitca каза...

Страхотна е! Ти си майстор в създаването на красивото, без да е претрупано!

Анонимен каза...

Абсолютно съм съгласна Тони :-) Наскоро даже освободих блога си от всички картички, които бяха претрупани и не в мой стил. Да разглеждам блога ти е сред любимите ми занимания пред компа ;-) Повярвай ми, наистина е така. Твоят стил ми допада не случайно. И аз като теб харесвам семплите и изчистени форми и дизайни. Затова ти си сред моите фаворити в блоговете за картички. А тази картичка е жив пример за това как с няколко хартийки може да се получи изчистен и изпълнен с творчество и вдъхновение баланс. Продължавай да твориш в същия дух и използвам поста, да те поканя, в първото предизвикателство на блога ми, което ще представя в понеделник. Не случайно каня първо теб, а именно, защото то ще е свързано с видео представяне, а точно ти и още една моя вдъхновителка от блог пространството ме запалиха по тези видео представяния / урочета.
Доскоро Тони, хубав уикенд и много приятни емоции ;-)

VioletCloudlet каза...

Картичките , които правиш са категорични именно заради тази простота на форми и липса на ненужни елементи. Обожавам това, което правиш и показваш и дори лишени от описание и текст те винаги ще са такива каквито са- прекрасни!

Deni каза...

Напълно съм съгласна с теб.И аз много харесвам семплите и изчистени картички, без излишни елементи по тях. Не че не харесвам и пищни, но определено не мога да правя такива.Така, че твоят призив да махнем нещо от картичките си, много ми допада.Мисля ,че простите неща винаги са по-красиви!

KalySto каза...

Момичета, аз като представител на противоположния стил ще кажа само,че много харесвам нещата,които правите!Ама аз просто това не го мога.Повярвайте ми пробвала съм ;) И за да съм в тон с всички тук обещавам и аз да махна последното цветенце, но това просто ще намали украсите от 30 на 29 и едва ли ще има разлика.
Тони,отново разкошна картичка с разкошни материали!

Toni каза...

KalySto, коментарът ти искрено ме разсмя. Наистина всеки има своя уникален стил и това всъщност е най-хубавото.

Клео, с удоволствие ще се отбия в блога ти в понеделник. Очаквам с нетърпение :)

А на останалите - благодаря ви от сърце!

kami_bonbona каза...

Тони много вдъхновяваща картичка и пост, още вчера направих това http://kameliaveselinova.blogspot.com/2012/03/blog-post_31.html благодарение на теб :) Поздрави!

Познавате ме като "Точица", "щурчо", "Елфи", "КрасИва" или може би не ме познавате? каза...

Чудесна..-типично в твой стил..Много, много ми харесва стила ти. (както и на Кали, между другото, макар да са съвършено различни) :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...