петък, 30 септември 2011 г.

Вдъхновението ми днес - 30 подаръка


Вдъхновението ми днес е това толкова хубаво видео, запечатало моментите, в които Лукас - бразилец, живеещ отскоро в Австралия, решил да раздаде по случай своя 30-ти рожден ден 30 подаръка на напълно непознати хора.

6 коментара:

bellnell каза...

Страхотно попадение! Скоро наближава и моя направо и аз правя такива подаръци за другите, но това с числото ми хареса много! Благодаря,ти Тони за невероятните вдъхновения за всички нас!

Le каза...

Вдъхновяващо и същевременно тъжно, затова колко подозрително може да изглежда тук сред нас, в социалната ни среда. И понякога се чудя колко губим (и губим ли) реалната си преценка затова, кое дело колко е значимо...и разбира се за кого.
Чудесно е да се обоготяваме гледайки подобни клипове...!Благодаря, ще го споделя и аз.

Toni каза...

Ле, знаеш ли, точно това си помислих и аз - с каква подозрителност би се посрещнала подобна постъпка тук. Но има и още нещо - забеляза ли, че и в самия клип възрастните леко се отдръпват, докато децата открито и с радост очакват подаръка. Възрастта ни прави скептични, подозрителни, изяжда непосредствеността и радостта ни... което е толкова жалко. Но пък може би, ако всеки от нас започне да прави малки жестове - носещи радост, усмивки, положителни емоции, светът около нас ще стане с едно зрънце по-различен и по-хубав.

Le каза...

Даа, Тони! Точно заради това "може би" следва да се обогатяваме с подобни клипове или дори само в минутите докато гледаш, чуеш или прочетеш за подобни събития си струва. А това дали Светът ще стане по-добър...не знам, лично аз вярвам, че Светът е такъв, от какъвто имаме нужда. Ние си го моделираме и явно сме деца, когато е добре да сме, и пораснали и подозрителни, когато следва вече да пазим своите.

Lulu каза...

Този човек е невероятен:)Наистина не знам как биха подходили хората тук в БГ, но наистина се усмихвах през цялото време, докато гледах клипа!

Miss Emerald каза...

Ах, каква страхотна идея! Накара ме да се усмихна и да си кажа отново "Има страхотни хора!". Великолепна идея, която е зарадвала получателите на подаръците. И да, наистина децата се радваха и приемаха подаръка без подозрение и съмнение, а радостта им бе неописуемо красива! Нека този клип ни вдъхнови и ние да направим по нещо добро!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...