сряда, 17 ноември 2010 г.

Рекламата като вдъхновение


Това е първата от серията минималистични картички, които сътворих през уикенда. И колкото и да е елементарна, аз съвсем искрено си признавам, че ми харесва. Но вие вече си знаете, че съм минималист по душа. За съжаление снимката, направена в осем часа сутринта при оскъдна светлина, не ми позволи да я покажа в цялото й минималистично очарование, но действително на живо е ефектна и изглежда добре. 

А вдъхновението ми за картичката дойде от ето тази реклама в списание:


Първоначалната идея бе надписът да е в средата и около него да има ембоснати в бяло снежинки - точно както и на рекламата. Уви, в техническо отношение късметът отново ми изневери. Разпечатах на принтер надписа, отпечатах снежинките, поръсих ги с бяла пудра за ембосинг и дойде време за разтапянето й. За целта използвах тостера - за уреда за ембосинг ще ви разкажа някой друг път - тогава отново ще стане ясно кой е "специалист" по техническата част. Снежинките започнаха да се разтапят и аз гледах в захлас колко интересна картичка се получава... до момента, в който забелязах как прекрасният бял цвят на картона се е превърнал в жълтеникаво петно. Имах си вече препечена картичка :)) Добре, че бях разпечатала още един надпис, от който се получи горното ми творение. Но някой ден ще реализирам и другата си идея. Само да реша проблема с ембосинга.
Това е идеята ми към вас днес. Потърсете впечатляваща реклама и направете картичка, вдъхновени от нея. Желая ви хубав ден!

4 коментара:

Nana каза...

Страхотна е! Много сепмла, но супер ефектна. :)
Кажи за пистолета, че ми стана любопитно сега! Колкото до препичането на хартията, аз и с пистолета успявам да го направя това понякога. :D

Toni каза...

Благодаря, Нана. А за пистолета - току що написах новата публикация - там обяснявам. Успокоих се, че и с пистолета може да се постигне препечен ефект ;)) Което пък ме подсеща, че който няма тостер, но има пистолет за ембосинг, може да опита да си припича филийки с него :))))

LaMartinia каза...

Много ми харесва - изчистена, с акцент, нищо не й липсва:-) И семплия дизайн и този с много елементи изискват майсторство - ти абсолютно си овладяла семплия (което хич не е лесно, въпреки че изглежда така). Поздрави!

Toni каза...

LaMartinia, благодаря за коментара - смислен, точен и позитивен. Как да не се усмихнеш от удоволствие :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...