неделя, 25 март 2012 г.

Различните видове лепила - видео



Вчера, докато правех поредната си картичка, съвсем случайно забелязах накуп всичките си лепила и реших, че ще е хубаво да направя видео за тях. Едва ли информацията в това видео ще е нова за онези от вас, които отдавна правят картички, но пък тепърва навлизащите в това хоби може би ще открият нещо полезно.

Ако трябва да сумирам накратко информацията от видеото, ще кажа, че за скрапбук-страниците си използвам основно сухо лепило, каквото може да бъде открито във всяка една книжарница.

За картичките си - предимно двойнолепящо тиксо. А също и лепило на лента (във вариант, подобен на коректор) - това е идентичен вариант на двойнолепящото тиксо, като предимството му е по-лесното и бързо нанасяне.

Когато искам да придам обем, използвам лепило за обем във вариант на монтажна лента, а също и 3Д блокчета за залепяне.

Когато искам да залепя тънки ивици хартия или хартия с по-специфична форма, винаги посягам към Tombow Mono Multi Liquid Glue, което позволява много прецизно нанасяне.

Когато лепя копчета или цветя, използвам прозрачните точки лепило като Zots например.

Друго лепило, което използвам, когато искам да съм сигурна, че съответният елемент ще е здраво залепен на картичката и когато е от някаква по-специфична материя - метал например, това е Glossy Accents.

Общо-взето това е най-важното за лепилата, които използвам. Има още десетки такива, така че с удоволствие ще прочета вашите допълнения към моята информация. Желая ви хубав неделен ден, изпълнен с усмивки, и доскоро!

9 коментара:

Petrа каза...

Пак, благодаря за поредното хубаво видео!!! :) Аз искам да те попитам какво ти е мнението за лепилото Ц200, защото аз съм влюбена в него?! Мисля че това TOMBO, прилича много на него, защото след изсъхването и то става прозрачно!

Toni каза...

Петра, не съм използвала С200 конкретно за проектите си. Разкажи ни по-подробно за него - за какво точно го използваш?

Диляна каза...

След като смених сигурно над 10 видове лепила, стигнах до същия извод като теб - сухото лепило, ако ще и най-скъпото да е, изобщо не захваща добре и особено краищата винаги се надигат. Аз също използвам двойнозалепващо тиксо за картичките, макар че имам от това лепило на лента, от което също не съм особено доволна. Харесват ми тези glue dots, но те както вече спомена, са подходящи най-вече за копчета, цветя и други дребни елементи.

Гледам, че повечето крафтъри в чужбина ползват този ATG gun, който ми се струва огромен, но пък сигурно е доста изгоден като количество лепило, което предлага, пък и доколкото знам наистина лепи здраво. Обмислям от известно време дали да не си го поръчам, но май още не съм се решила :–)

Анонимен каза...

Тони, да попитам дали си залепяла с това двойнозалепящо тиксо Ortix картон върху картон и дали си доволна от качеството му. Аз съм си харесала сега едно, което вече доста месеци kristina werner използва със голям диспенсър за нанасяне е и смятам сега с поръчката, която ще правя да си го поръчам. Но то е добро за залепяне на хартия в/у картон, за на мен често ми се налага да залепян картон в/у картон. Мъжът ми работеше преди време софтуерни продукти за 3М и му бяха изпращали многократно колети с канцеларски материали. Да ти кажа няма по здраво лепило и тиксо от тяхните, но уви свърши ми количеството, което имах, а са много скъпи и сега съм си взела една двойнозалепяща, която уж много здрава била, а картоните започват да ми се отлепят след няколко дни. Вобще това ми е голям проблем и ако споделиш дали си доволна от това, което ползваш ще го пробвам и аз за картоните.

Toni каза...

Диляна, и аз доста се позаглеждах по ATG gun, именно защото си мислех, че ще е изключително икономичен и ще се ползва едва ли не с години. Преди време обаче гледах колко лепило съдържа и изобщо не ми се стори толкова много. Не си спомням точни цифри, но ако ще го поръчваш, провери точно количеството, за да не останеш разочарована...

Клео, не съм сигурна дали съм използвала точно това двойнолепящо тиксо. По принцип купувам каквото ми попадне пред погледа в книжарницата и, честно казано, досега съм била доволна от абсолютно всички видове като здравина на залепване. Но пък аз не лепя толкова често картон върху картон, така че може и това да играе роля.

Бора Бора каза...

наистина интересно видео, с интересна информация, целият блог много ми харесва, продължавайте така, поздрави и до скоро

dani's cards каза...

Аз използвам основно Ц200 и двойнолепящо тиксо на aero-ролката е 200м и съм супер доволна.Взех го след като ден преди сватбата на брат ми всички картички и кутийки се разлепиха.Много нерви си отидоха тогава.Аерото е направо като ''цимент'';-) За всички копчета ,рози и панделки използвам силиконов пистолет със много фин накрайник.

Анонимен каза...

Здравейте! Откъде може да си поръчаме тези лепила?

Анонимен каза...

bape
jordan outlet
supreme
off white hoodie outlet
off white outlet
fear of god
hermes outlet
jordan 1
off white
kyrie irving shoes

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...