петък, 2 септември 2011 г.

Здравейте отново


Винаги след известна пауза в публикациите за блога ми е трудно да започна да пиша отново. Вече седмица се чудя каква да е темата на тази първа публикация - след почти цял месец прекъсване наистина я чувствах като първа. През последните седмици не бях правила картички и, честно казано, вдъхновението ми никакво го нямаше. До вчера. Съвсем случайно видях, че Двете Елши се завръщат с предизвикателствата и за това си завръщане са избрали тема, която истински ме заинтригува. Всъщност, ако трябва да бъда съвсем искрена - откровено си ме затрудни. Аз обаче точно това им харесвам на предизвикателствата - че ме карат да поема по път, който, ако зависи само от мен, старателно бих заобиколила. 

Темата е Стиймпънк - стил, вдъхновен от модата, културата и индустрията на Викторианската епоха,  който включва елементи като части от машини, часовници, чудновати летателни средства и други подобни. А ако сте видели поне няколко от картичките ми, знаете, че моят стил няма нищо, ама наистина нищо общо с тази тема. Аз обаче очевидно обичам да прекрачвам собствените си граници и нямаше как поне да не опитам да направя картичка за предизвикателството.
 
Единственият подходящ за темата предмет, който открих сред материалите си, бяха частите за този часовник. И колкото и в началото да бях скептична с какво ще успея да го съчетая и какво в крайна сметка ще се получи, резултатът не е лош. Препратката с отминалото време беше идеална за картичка за годишнина, каквато нямах.

Между другото, с това предизвикателство Елшите ще изберат и гост-дизайнер за месеците до края на годината. Много се колебаех дали да се включа в това съревнование  - съзнавам, че нямам особени шансове да спечеля, защото картичките ми са толкова различни от онези, които обикновено печелят предизвикателствата. Твърде изчистени са и с твърде малко елементи за общия вкус. Но в крайна сметка реших да опитам - не за друго, а защото, ако случайно бъда избрана, освен удовлетворението, което този избор ще ми донесе, ще имам поне по още една причина всяка седмица  да предизвиквам себе си.

Така че здравейте отново - в края на публикацията се сетих най-после да поздравя :)) Публикациите в блога отново навлизат в обичайния си ритъм. Ако има нещо, за което искате да прочетете тук или да научите повече, пишете ми. Ще се постарая да открия нещо интересно и забавно по темата. И доскоро :)

18 коментара:

kenli каза...

Определено липсваше в крафт - пространството Тони и се радвам, че се завърна! Както виждам, не си загубила и частица от творческия си ентусиазъм и идеи! Личи по картичката, която заслужава моите адмирации! Поздрави от мен!

Познавате ме като "Точица", "щурчо", "Елфи", "КрасИва" или може би не ме познавате? каза...

Чудесна картичка.Часовника е наистина чудесен!Много харесвам този стил..Пожелавам ти успех!

Vara каза...

Здравей, Тони!Надявам се,че си имала прекрасна ваканция! поздравления за най-новото ти творение - прекрасно е!

Boryana каза...

Радвам се, че отново си на линия! :)Още повече се завръщаш с прелестна картичка! Това е доста по-различен и интересен поглед към стила. (Поне за мен).

П.П: Мисля, че имаш доста голям шанс да си в екипа на Елшите, точно заради съвършено изчистения си стил! ;)

bellnell каза...

Тони, отсъствието ти от пространството определено се усети, но завръщането е повече от потресаващо.Картичките ти поне за мен са превъзходни, а от опита не само удовлетворението за теб ще остане, а и за нас!
Пожелавам ти успех!

Ганима каза...

Красиво завръщане! Темата наистина е интересна, но никак не лесна :). Хареса ми твоята идея.
Стискам палци за гост-дизайнер при Елшите.
Поздрави!
Ганима

П.П. Кой общ вкус? ;Р

Lionelsa каза...

Уау! Завръщаш се с гръм и трясък :-)
Картичката ти е перфектна.

Nazife каза...

Страхотна картичка Тони, идеята за часовника и годишнината е супер. Само един поглед е достатъчен и картичката говори сама за себе си.

Биляна каза...

Добре дошла- липсваше ми да чета публикациите ти- признавам си, харесвам много как пишеш и какво разказваш, а картичките ти, макар и семпли са много изразителни. И тази ми харесва-не я свързвам много със стиймпънка, но е свежа и ярка, хартията много ми хареса.

Em каза...

Чудесно завръщане! Картичката е много стилна и с този часовник има прекрасен завършек1 Много ми хареса фоновата хартия със ситния текст. Последно време все по такива залитам!

Мерси, че се включи в предизвикателството на Двете елши!

Маги каза...

Чудесно завръщане, Тони!Обикновено картичките в този стил са доста мрачни. Харесва ми твоя по-различен поглед. И от мен имаш стиснати палци за гост-дизайнер. :)

Toni каза...

Благодаря ви за топлото посрещане! Бях забравила колко е приятно да прочетеш мили думи и окуражения. Желая ви един прекрасен септември!

Miss Emerald каза...

Много хубава картичка си подготвила за първа публикация след ваканцията ти! Сигурна съм, че имаш още доста идеи, с които ще ни зарадваш съвсем скоро. Стиснати палчета и от мен!

Cvety каза...

Впечатляващо завръщане, наистина. Липсата ти определено се забелязваше :)
И аз, като Ганима, не мисля, че общия вкус е свързан с непременно многото елементи. Най-малкото знаеш твоите картички колко са харесвани и коментирани :) Просто е по-трудно с малко да "кажеш" много или нещо, и затова се избягва..
Успех и от мен!

Creative каза...

Изключително красива картичка, Тони, но определено аз лично не я асоциирам със стиймпънк-визията. :)

Rali каза...

Тони, аз винаги с интерес следя блога ти, едни от любимите ми картички са точно твои, онази със синята пеперуда...мммм, много я обичам. Тук отново си използвала точно по-семплия стил, който ми харесва в твоите картички, точно защото ти е почерк и макар, че единствено часовника свързва проекта със стиймпънка, картичката ми харесва много, а блокчето хартии едно от най-любимите. Успех в предизвикателството и в избора за гост дизайнери!

Toni каза...

Рали, Creative, абсолютно сте прави, че като цяло картичката ми не носи усещането за стиймпънка. Трудно е човек да избяга от собствения си стил - машинариите и мрачните цветове определено не са ми по вкуса. Ама никак. Сигурно, ако не беше предизвикателството, този часовник така и щеше да си остане неизползван... Благодаря ви, че наминахте и коментирахте картичката ми.
Цвети, Мис Емералд, благодаря ви от сърце!

Green-Eyed Girl каза...

Тониии, добре дошла! Липсата ти определено се усещаше. Очаквам с нетърпение постовете ти и новите картички (сигурна съм, че вече имаш няколко готови)...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...