сряда, 3 октомври 2012 г.

Книга на добрите думи


Когато погледнах тази картичка и се замислих как да ви я представя, погледът ми се спря на надписа - Happy days/Щастливи дни и по някаква странна асоциация се сетих за идея от книгата The Beauty of Different на Karen Walrond.

Идеята да си създадем собствена книга на добрите думи. Бележник, в който да записваме комплиментите, благодарностите, положителните отзиви, добронамерените коментари. А също и похвалите, отличните оценки. Всичко мило, което са казали за нас или направеното от нас.

Така неусетно ще създадем собствена книга на добрите думи. Такава, която да разгръщаме в дните, в които се чувстваме зле, а щастието упорито ни отбягва. Кой няма нужда от повдигане на духа в моменти, в които се съмнява и в себе си, и в това, което е направил. Не сме ли понякога твърде самокритични и твърде строги към себе си. Не би ли било хубаво от време на време да се окуражаваме с положителната представа на другите за нас.

Някой би репликирал, че човешкото лицемерие е вездесъщо. Не бих го отрекла напълно. Но все пак си мисля, че всеки от нас може да разграничи добрите думи от кухите комплименти, искрената благодарност от подмолната любезност.

И така, нека създадем книга, отражение на нашите достойнства, на положителните ни качества, на това, което другите забелязват и ценят у нас. За да бъдат дните ни щастливи :)


5 коментара:

Le каза...

Аз бих събрала в нея добрите думи, които аз самата искрено и сърдечно отправям. Из моето отвътре-навън. Моята собствена равносметка за това колко е голямо или пък малко сърцето ми...

VioletCloudlet каза...

Много ми е приятно да се отбивам при теб... толкова е уютно и красиво. Всеки твой проект е силно вдъхновяващ!

Plamnito каза...

Много добра идея! Ще се радвам, ако в своята книга напишеш, че съм щастлива, че имам възможност да се вдъхновявам от теб! А за моята книга - ще я направя с много любов и ще подаря една на приятел! Благодаря ти от сърце и поздрав!

Toni каза...

Благодаря ви!

Mila каза...

Разкашна и страшно въздействаща !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...