понеделник, 12 ноември 2012 г.

В очакване на Коледа - ден втори


Втората картичка от Коледното предизвикателство е повод да споделя една идея, толкова очевидна и проста, че може би част от вас я прилагат на практика.

Преди време, когато направех скрапбук-страница, вместо да я прибера веднага в някой от албумите си, я поставях на видно място у дома. Така всеки път, когато минех покрай нея, й се радвах и мотивирах да направя още. Всъщност страницата носеше добро настроение не само на мен, но и на всички в семейството ми.

Не ми беше минавало през ум да правя същото нещо и с картичките си - поне не допреди няколко седмици. Тогава реших да отделя малко местенце и на него да сложа последните направени картички - да си устроя сама нещо като мини-изложба. Нямах идея как нещо така елементарно и простичко, може толкова да ме вдъхнови. Да виждам направените картички не само ми носи радост, но и ме мотивира да правя още, и още...

Опитайте и вие - поставете последните картички, които сте направили, или пък тези, които харесвате най-много, на видно място в дома си или там, където творите. Това не само ще ви донесе добро настроение, но и солидна доза вдъхновение.

А на онези от вас, които четат тук, но не правят картички, а се занимават с нещо съвсем различно - правят торти например, тъй като никак няма да е уместно да държите една торта в продължение на дни извън хладилника, най-малкото ще е жалко да не я опитате и след това да се наложи да я изхвърлите, бихте могли да си направите табло, на което да закачите снимки на най-хубавите си торти.

В крайна сметка защо да не се порадваме на резултатите на собствения си труд. Едно мислено потупване по рамото винаги е добре дошло.


А днешната коледна идея е свързана с шишарките - можем да ги поставим в сладки саксии с малко зеленина около тях. Тях, от своя страна, да украсим с красиви панделки, хартия или други елементи, които да ни създадат коледно настроение и усмивки на лицата ни.

Източник: Pinterest.

12 коментара:

Te4eto каза...

Тони, аз си имам постоянна "изложба" у дома.. картичките, с които ми свиди да се разделя - наистина им се радвам и ми действат вдъхновяващо. И у мама има "изложба" :)
Е, тези вкъщи ги подновявам чат-пат...

Toni каза...

Тече, чудесно е, че прилагаш на практика идеята за "изложбата".
Между другото, у мен са само последните ми картички, всички останали си имат нови притежатели, не пазя нищо. И сериозно се замислям да си направя едно пано със снимки на картичките, които най-много харесвам, което да стои над работния ми плот. За вдъхновение и мотивация :)

Addii каза...

Аз, всяка последна картичка,която направя и не трябва веднага да е изпращам е поставям на видно място,действа ми страхотно наистина.
Картичката ти е чудесна,а тази идея с шишарките ...чудна е ,със сигурност няколко саксийки ще се появят в моя дом ...страхотна украса ще са ...

dani's cards каза...

И аз имам една мини изложба в къщи - тези който съм подарила на съпруга ми.За това идеята със снимките много ми допадна и ще я реализирам.Благодаря ти Тони!

kenli каза...

Май, май и аз не оставам по- назад! Изложбата е постоянна, но с често сменящи се проекти! Наистина емоционалното преживяване от собственото творение носи вдъхновение за следващото! А поредното твое Тони, си е отново за приз!

Hristovica каза...

Тони, момичета, явно всички сме на една вълна :о))) Аз също си имам едно рафтче в стаята, която с моя любим използваме като кабинет. Така се радвам на собствените си творения, а и тези които получавам от близките ми, от разни наградки, размени и т.н. Това рафтче е истинки извор на вдъхновение и за мен. :о)

Маги каза...

Идеята ти за изложба е чудесна. Аз рядко задържам картички у нас, обикновено все са направени за някого, но имам няколко, които съм подарила на мъжа ми, а и мама си пази всичко, което съм й направила. :)

Toni каза...

Знаех си, че не откривам топлата вода :)
Толкова е хубаво, че се радвате на собствените си творения. Щастието наистина е в детайлите.

district2 каза...

Моето проектче - http://lubbopitkocraft.blogspot.com/2012/11/blog-post_13.html

Toni каза...

Ето и моята:
http://toni-tochica.blogspot.com/2012/11/2.html

Addii каза...

Най-накрая довърших и този проект
http://addii-addii.blogspot.com/2012/12/blog-post_16.html

Kati каза...

На тези точки им се каня много отдавна - не мога да се похваля с твоята прецизност, но много ми харесва идеята за коледна картичка с червени точки, а последните ти картички със синьо и червено също са страхотни.
http://kakichka.blogspot.com/2012/12/blog-post_7755.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...