петък, 5 октомври 2012 г.

Орнаменти за картички


Чела съм в блоговете за картички, направени с печати, че момичетата предварително оцветяват картинките, за да са им под ръка, когато започнат да работят.

В един такъв момент ме осени идея. Всъщност преди да ви разкажа за идеята - едно лирическо отклонение: непрекъснато ми хрумват какви ли не идеи, които обаче почти мигновено забравям. Докато пред около месец не намерих най-простичкото и очевидно решение. Една от причините блогът напоследък да се обновява по-често е, че започнах да си записвам тези идеи. Нося със себе си навсякъде един бележник и когато ми хрумне нещо - нова идея, проект, публикация, просто ги отбелязвам. Оказа се, че след това реализацията им ми се отдава много по-лесно, отколкото ако разчитам на обичайния си леко разсеян манталитет.

И слагаме край на лирическото отклонение с идеята, че можем предварително не само да оцветяваме печати, но и да направим орнаменти за украса на картичките или другите ни проекти. 

Един ден, когато не ми се правеше картичка, но пък исках да поработя с материалите си, реализирах идеята и направих орнаментите/embellishments, които виждате в тази публикация.
В бъдеще, когато реша да правя картичка, мога само да посегна към един от тях и съм готова да се обзаложа, че да направя картичката от начало до край ще ми отнеме не повече от пет-десет минути.


Принципът на направата на всички орнаменти е един и същ - наслагване на множество пластове един върху друг. Всеки пласт, направен от различна хартия и в различна форма, всеки следващ, малко по-малък от предходния.
Между другото, това се оказа идеалният начин за оползотворяване на всички онези парченца хартия, които са ми останали от другите картички.


Надявам се, че идеята ви допада и че вие самите ще я реализирате.
С обещание скоро да ви покажа и картичка, направена с някой от тези орнаменти, ви желая хубав ден и слънчев уикенд :)

6 коментара:

Te4eto каза...

Идеята ти е нещо, което правя много често. Аз не оцветявам картинки, но си поддържам запас от куилинг елементи - пеперуди, снежинки, снежни човечета... цветя и дантелки.
Освен това и често скицирам идеи и скечове, които съм харесала, но обикновено не ползвам тези записки - не знам защо, може би като отмине момента вече не ме грабват толкова.
За съжаление при мен ползването на готови елементи не съкращава времето за правене на картичките драстично, но не се оплаквам - заниманието ми е любимо :-)

Диляна каза...

Страхотни са тези орнаменти, много ми харесаха :-) Ще чакам и картичките, върху които ще "кацнат" :-)

dani's cards каза...

Аз често имам направени предварително розички или нарязани пеперудки;-) Не се бях сещала за елементи като твоите.Ще пробвам съвсем скоро,а до тогава ще чакам тези красоти да се превърнат в готови проекти;-)

Kati каза...

Аз също го правя често - особено като разчиствам кутията си за текущи проекти - там винаги има разни остатъци, които правя на цветя, тагчета, кръгчета или други елементи - даже си имам кутия за тях и редовно прибягвам до нея когато ми липсва последния щрих към някоя картичка. А записването на идеи - и аз като Течето, записвам и после забравям да прочета.

skylife каза...

Е - аз пък така и не съм узряла за тия моменти...И картинки не си оцветявам, макар че много обичам да оцветявам...Просто обикновено трябва да съчетая цветовете и тогава да започна...

Обаче си събирам всички изрязани неща. Защото често ми се случва да започна с някаква идея, да изрежа разни шаблончета и после да си сменя концепцията...та си имам една папчица- джобче пълна с такива нещица...

Но идеята ти е СУПЕР!

Анонимен каза...

palm angels outlet
hermes bags sale
supreme
golden goose outlet
off white jordan 1

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...