вторник, 7 август 2012 г.

Как да си направим сами разтвор за почистване на четки за грим


Със сигурност тази публикация ще изненада редовните ми читатели, но след дълги размисли и колебания дали искам да направя друг блог и категоричният отрицателен отговор, до който в крайна сметка стигнах, реших да споделям козметичните си страсти тук.

Да, да, знам, че така ще объркам читателите си и мога да изгубя редовни такива, но пък се оказа, че имам твърде много интереси, за да мога да си позволя блог за всеки от тях. Така че с риск да бъда непоследователна, очаквайте от време на време да срещате тук и публикации на козметична тема.

Началото днес ще бъде поставено с една рецепта за разтвор за почистване на четки.

Между другото, от години за нанасянето на грима си използвам само и единствено четки, така че естествено възниква и въпросът за тяхното почистване. Единственият разтвор, който съм използвала и все още използвам, е този на М.А.С. Изключително доволна съм от него, но цената не ми е особено по вкуса. Преди време попаднах на публикация за саморъчно направен разтвор за почистване на четки, а днес съвсем случайно видях и клипа, който е послужил като вдъхновение за публикацията. Когато се оказа, че заради близки роднински връзки с търговци на химически консумативи у дома имам всички необходими продукти, просто вече нямаше причина да отлагам.

И така, за да си направите сами разтвор за почистване на четки за грим, са ви нужни:

200 мл. дестилирана вода
50 мл. изопропилов алкохол/другото му наименование е изопропанол/
1 суп.л. препарат за измиване на съдове
1 суп.л. детски/прозрачен/ шампоан
2 суп.л. спрей за подхранване на коса без отмиване

Смесвате внимателно всички съставки, без да разтръсквате, за да не се разпени сместа, и разтворът за почистване на четки е готов. Получава се бързо и лесно, ухае добре заради добавения спрей за коса и почиства наистина отлично четките. Поне на пръв поглед в начина на почистване няма никаква разлика с разтвора на М.А.С. Между другото, проверих, че в неговия състав също има изопропилов алкохол, така че със сигурност в домашно направения ни разтвор няма нищо, което може да навреди на четките ни.

Всички съставки могат лесно да бъдат открити във всеки дом с изключение на алкохола, който би трябвало да може да бъде купен от търговци, които продават химически и лабораторни консумативи.

В заключение бих казала, че едва ли ще се откажа от разтвора за почистване на М.А.С., но със сигурност ще го използвам много, много по-рядко.

15 коментара:

Miss Emerald каза...

Тони, определено тази ти публикация успя да ме изненада. Даже отново поразгледах наоколо да се уверя, че все пак съм в твоя блог. Но смятам, че е и интересна, и полезна, защото всяка една от нас, дори и аз, която се гримирам за празник, особено напоследък, има нужда и от нещо такова. Сигурна съм, че няма да загубиш читатели, особено читателки. А ако всяка от нас започне да прави отделни блогове за различните си интереси... ще е доста трудно, по-добре да ги споделяме на едно място.

Vili M. каза...

Тони, радвам се, че се върна, макар и не с картичкоправеща публикация. Miss Emerald е права, когато човек има различни интереси е по-добре да ги споделя на едно място, така създава своя завършен образ. А и името на блога ти е такова, че не те ограничава в темите. Каквито и да са те, аз пак ще ги чета :)

Маги каза...

:) Успя да ме изненадаш, Тони. Много полезна информация. Благодаря ти, че сподели!

Polina каза...

Bravo Toni! Az lichno te podkrepyam napulno za razlichnite publikacii. Davai smelo napred! Izvinyavai za latinicata!

Toni каза...

Наистина ви изненадах:)
Но пък съм ви искрено благодарна за насърчението. Благодаря!
На мен самата ми е странно да пиша тук на такава тематика, но пък ми се иска да споделям и за други свои интереси.

Анонимен каза...

На мен пък точно това ми харесва в блога - че има много различни неща, наред с прекрасните картички, в които така или иначе съм си влюбена. От теб научих за pinterest, за goodreads и за beautypedia. Ужасно щастлива съм, че те намерих, макар и никога да не коментирам (почти).Поздрави от Виена!Полина

Toni каза...

Поли, толкова си мила. Благодаря ти от сърце!

Анонимен каза...

Здравейте!
Имате чудесен блог и правите много красиви неща. Поздравления!
В рецептата ме озадачи спрея за подхранвате без отмиване. Какъв по-точно продукт имате предвид?
Предварително благодаря.
Усмихнат ден!

Toni каза...

Здравейте! Благодаря ви за милите думи!
Лично аз използвах ето този спрей LAKME - L2 - Двуфазен балсам без изплакване.
Общо-взето всякакъв продукт за коса, който е под формата на спрей - но не за оформяне, а за подхранване, ще свърши работа.
Например този - http://zlatnaribka.com/fluid-za-hidratirane-bez-izplakvane-wella-sp-hydro-finish-125-ml-232-2811.html#.UDdF9aBjy8A или този - http://zlatnaribka.com/balsamspreji-provitamin-bez-izplakvane-aphogee-pro-vitamin-leavein-237-ml-424-3405.html#.UDdGIKBjy8A

Анонимен каза...

Днес забърках разтвора. Получи се чудесно, четките ми са много чистички. Не съм използвала разтвор на М.А.С., няма и да ми се наложи :)

Тони, беше ми изключително полезна. Благодаря!
Усмихнат ден!

Виктория

Toni каза...

Вики, много се радвам, че се е получило. Разтворът наистина е много сполучлив заместител на много по-скъпата алтернатива на МАС.

зори каза...

Може ли да ми кажете от къде намирате изопропилов алкохол?

Toni каза...

Зори, от търговци на химически продукти. Не живея в София и не бих могла да посоча адреси там.

Анонимен каза...

Хей, хей искам да попитам разтвора измива ли се след това или?

Анонимен каза...

goyard bag
supreme
hermes bikrin bag outlet
curry shoes
bape
kobe byrant shoes
golden goose outlet
bape outlet
kyrie 8
off white jordan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...