петък, 8 април 2011 г.

Пеперудените пънчове на Марта Стюарт

Тази седмица се сдобих с нов пънч на Martha Stewart - Butterfly Large Double Punch и реших да ви разкажа за него, защото рядко срещам в блоговете ревюта на продукти и инструменти за правене на картички и скрапбукинг. А си мисля, че тези ревюта тепърва ще стават все по-полезни - с навлизането на продуктите и на нашия пазар.

Истински харесвам другия пеперуден пънч на Марта Стюарт, който имам  - 3-1 Classic Butterfly - този с трите пеперудки, и го използвам често за картичките си - няма начин да не сте забелязали:)

Това бе и причината да реша да си купя още един пеперуден пънч. Когато получих този преди няколко дни, първата ми реакция бе на изненада от големината на пеперудата - очаквах, че ще е по-малка (след малко ще стане въпрос и за конкретните й размери), но действително това бе първото нещо, което ми направи впечатление. Естествено, веднага направих една пеперудка и втората ми реакция бе просто ахване - изобщо не очаквах, че ще се получи толкова красива и детайлна - буквално впечатляваща.


Наистина крайният резултат е една много красива пеперуда с детайлно изрязани елементи. Работата с пънча е сравнително лесна, но изисква доста натиск. Ако трябва да изрежете повече пеперуди, със сигурност ще се уморите. Казвам го от личен опит, защото ми се наложи да направя около 30 пеперудки за детската градина на Вики и накрая ръката ми вече буквално отказваше.

Големината на пеперудата, която се получава, е около 4.5 см. широчина в горната част и около 3 см. - в долната. Височината на пеперудата е около 3 см. Наистина доста голяма пеперудка. Реших да ви покажа и нагледно каква е разликата между големината на двата пънча:


Освен в големината, разлика има и в това, че изрязването с пънча 3 в 1 е доста по-лесно и не изисква натиск, а пеперудките буквално изскачат. При другия пънч това не се случва и пеперудата изпада от вътрешността на пънча, а понякога остава и леко закрепена за хартията.


В заключение и двата пънча са такива, които си заслужава да имате, ако обичате пеперуди и ги използвате в проектите си.

Надявам се, че съм ви била полезна :)

P.S. Допълвам публикацията с допълнителни впечатления - пънчът с голямата пеперуда много трудно изрязва картон. Нужен е наистина голям натиск, при това не всеки път се получава, особено ако картонът е по-плътен. 

9 коментара:

Анонимен каза...

Това е любимият ми пънч. Толкова перфектна и нежна пеперуда. Все още търся от къде да си го купя, но надявам се скоро и аз да го притежавам :-) А до тогава ще се любувам на твойте творения с него :-)

Green-Eyed Girl каза...

Тони, честита ти придобивка! Прекрасен е новият ти пънч. На мен също ми е в списъка "must have", но ще почака още малко... Очаквам с нетърпение да видя красотите, които ще сътвориш с него!

Addii каза...

Благодаря ти отново ,че сподели тези неща с нас!Аз си мисля, че голямата пеперуда пада по-бавно заради многото малки детайли ,и заради тях е по тежък!Незнам,може и да греша,но едно е сигурно и двата пънча си заслужават!

Miss Emerald каза...

Честит нов пънч! Наистина е много красива пеперудата и си заслужава по-големите усилия за изрязването й! А споделянето на инфо за продукта е наистина много полезно! С нетърпение ще очаквам следващата картичка, при която си използвала новата пеперуда. Картичките ти винаги ме зареждат с добро настроение!

Ivolina каза...

Много хубаво представяне, Тони.
Пънча с голямата пеперуда го обикалям от няколко месеца и си търся причини защо точно в момента не трябва да си го купувам. Спира ме цената му, разбира се.
Надявам се да се прежаля някой ден, защото много ми харесва пеперудата, което реже.

Nana каза...

Имам няколко пънча на Марта, но като цяло ми прави впечатление, че работят малко по-трудно отколкото например на Ек съксес. Впечатленията ми са основно от бордерните големи и малки. Пънча с трите пеперудки му се чудя сигурно вече една година дали го искам или не. Все още не мога да реша, но поне от ревюто ти разбрах, че със сигурност не искам другият. :)

Toni каза...

Благодаря за честитките - сега остава да запретна ръкави и най-после да направя една картичка с него :)
Хаха, Нана, важното е, че съм била полезна - поне в някаква степен. Пък и Марта не ми плаща да й правя реклама на продуктите, така че спокойно мога да си позволя да бъда напълно обективна.

Just_Me каза...

Здравей, искам да попитам от къде поръчваш пънчовете? Понеже и аз искам да се сдобия с тях, ще чакам с нетърпение отговора! :)

Анонимен каза...

goyard
fear of god outlet
chrome hearts
kyrie 6
goyard outlet online

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...