понеделник, 22 ноември 2010 г.

Как снимам картичките си


Реших да използвам тази си картичка като илюстрация за начина, по който снимам. Не че съм кой знае колко добър фотограф, но след множество опити и грешки открих  - поне засега - кой е най-добрият начин да покажа направеното. Ето всъщност и снимка от по-далечен план на разположението на картичката:


Обикновено използвам два листа хартия - бял картон за основа и декоративна хартия за фон. Опитвам да избера такава хартия, която да подхожда като фон на картичката. Поставям ги на библиотеката, която се намира в стая с източно изложение в непосредствена близост до стъклена врата. Снимам обикновено предиобяд, когато светлината на точно това място е достатъчно силна, без обаче пряката слънчева светлина да попада върху картичката, защото тогава се създават силни и резки сенки. 
А вие как снимате направеното от вас?

14 коментара:

Te4eto каза...

Снимките ти много ми харесват! Аз не се справям толкова добре и не е само заради апарата. Напоследък дневна светлина вкъщи виждам само в събота и неделя :)

Toni каза...

Тече, и аз съм така - цяла седмица съм на работа от осем до пет. Снимам само в събота и неделя - по няколко картички наведнъж :))

Маги каза...

Снимките ти са много хубави. И аз уж се опитвам да снимам така, но моите не се получават никак добре. Никак не ме бива за фотограф.
Тази картичка много ми харесва.

Nana каза...

Страхотна картичка както винаги, Тони!
Колкото до снимките на същият принцип, само че слагам два бели картнона. Виж практиката показва, че теорията не е всичко. :D Изчела съм толквоа как да си снимам нещата и много рядко съм доволна от снимките си. Да не говоря, че 90% от нещата си правя през ноща и обикновено нямам търпение да публуквам. Мушкам в "палатката" тогава и дооправям каквото мога с някоя програма. Слънцето ни е кът на нашият остров, особено есенно-зимният период. Но, си купих боя бяла и смятан да си направя две дъски заковани и боядисам, за да ги използвам вместо листи. Ще видим. Ех, че дълъг коментар пак направих...дай ми думата на мен...

Toni каза...

О, Нана, и аз много рядко харесвам снимките си - все си мисля, че е можело по-добре :)) Опитвам да оправя после малко цветовете, остротата и баланса на бялото във Фотошоп. Но съм се примирила, че от мен фотограф няма да излезе :))
Маги, колкото повече снимаш - толкова по-добре ще ти се получават снимките. Просто търси хубава, дневна светлина и снимай всяка картичка от няколко възможни ъгъла и поне по няколко пъти - все някоя снимка ще се е получила по-добре от другите.

Le каза...

картичката ти е много хубава, очевидно и фотоапарата, който така и не споменаваш за съжаление.
Снимките ти имат профи качечество, не само картичките, така че има за какво да се гордееш!

Toni каза...

Le, благодаря ти!
Снимам с Canon EOS 450D.

Unknown каза...

Прекрасни творения! Поздравления за прекрасния блог и разкошните картички. Нямам търпение да покажеш ( ако позволиш - на "ти" ) и някоя от скрапбук страничките.

Toni каза...

Благодаря ти, Нети!
Да, по-нататък сигурно ще публикувам и някои от скрапбук-страниците:)

Chiges каза...

Макар и аз да снимам повечето си картички по тоя начин, резултатът повечето пъти е потресаващ :D. Може би защото със светлината имам проблем. Особено по ъглите :).
Картичката много ми хареса обаче :).

Toni каза...

Благодаря!
Що се отнася до снимките, най-важното е да избереш възможно най-светлото място. То ще ти даде основата за една хубава снимка.
И, между другото, твоите снимки са си много добри. Няма защо да се притесняваш.

Lidiya каза...

Картичката е разкошна, Тони!! Грабна ме от пръв поглед :) Само се чудя как досега не съм открила блога ти :) Творенията и стилът ти много ми допадат! Поздрави

Toni каза...

Благодаря, Лидия и добре дошла тук. Току що надзърнах и при твоите картички. Невероятни са! Ще следя блога ти редовно.

Анонимен каза...

bape
jordan outlet
supreme
off white hoodie outlet
off white outlet
fear of god
hermes outlet
jordan 1
off white
kyrie irving shoes

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...