понеделник, 12 март 2012 г.

Първи опит да снимам как създавам една картичка


Да, това наистина е първият ми опит да снимам как създавам една картичка - не бих го нарекла особено успешен, но нека кажем, че ми предоставя широко поле за бъдещо усъвършенстване :)
Между другото, иска ми се да ви попитам дали бихте искали да гледате и други такива клипове - не задавам въпроса, за да търся похвали - макар че всъщност една-две ще са добре дошли, колкото наистина ми е интересно да разбера дали картичките ми имат смисъл да бъдат филмирани. В голямата си част те са толкова семпли и изчистени, че нито ще научите нови техники, нито ще наблюдавате нещо кой знае колко впечатляващо. И тъй като нямам намерение да променям стила си, нито пък да се заемам да правя трудоемки и сложни картички, ще е хубаво да науча дали има смисъл изобщо да снимам. Защото, съвсем честно, не снимам тези клипове, за да чувам гласа си през екрана или да се притеснявам как изглеждат ръцете ми и защо не мога да намеря точните думи, а с евентуалната надежда на някой да му е интересно и приятно. Така че наистина очаквам коментарите ви.


22 коментара:

Анонимен каза...

Красота!!! Тони, ако знаеш с какво удоволствие изгледах видеото. Много, ама наистина много ми харесват твоите картички и бих се радвала да има и други такива видеа :-)

Анонимен каза...

Тони,браво! Много добре се справи и с този клип! :)) Продължавай да снимаш клипчета,макар и да не коментирам винаги,гледам абсолютно всеки клип(даже по няколко пъти). :)
Пожелавам ти успешна и творческа седмица! :))
Yellow_

KalySto каза...

Клипчето много ми хареса! Изгледала съм всички,които направи до сега и е нормално да се притесняваш или объркваш малко,но това само прави нещата по естествени и непретенциозни. Продължавай в същия дух, аз поне ще гледам!Поздрави!

Iri каза...

На мен ми беше много интересно и с удоволствие ще гледам и други такива клипчета.

Ем каза...

Чудесно! За мен беше и полезно и интересно! И със сигурност искам да виждам и други клипчета, особено за по-сложни детайли (не се сещам в момента за подходящ пример, но като експерт в картичко-правенето, знаете какво имам предвид :о))
А перфекционизмът (тъй като и аз страдам от него) наистина понякога създава една представа за нечовешко, което като че ли някакси отблъсква, защото всички сме хора, грешим, важното е да се поучаваме, развиваме и смело продължаваме напред!
Чудесно си се справила, Тони, браво!

Диляна каза...

И аз като всички смятам, че клипчето е страхотно. Аз лично се изумих колко бързо я направи тази картичка. На мен ми отнема много много време докато наистина реша какви хартии да ползвам и дори, когато започна да правя картичката, все се сещам да променя нещо :-)

Все пак, ако трябва да кажа нещо за самия клип, според мен камерата би стояла малко по-добре, ако снимаше по-отгоре, защото ъгълът беше малко странен и беше по-приближено, отколкото ми се искаше. Със сигурност е трудно да се намери най-добрият начин да се позиционира статива (ако ползваш такъв), или самата камера, но съм сигурна, че с всеки следващ път ще се усъвършенстваш :-)

kami_bonbona каза...

Привет и от мен, аз също гледам всичките ти клипчета и много ми харесват! Този беше напълно разбираем, и супер картичка се получи. Любимите ми клипчета са за скрапбук страниците :) Поздрави Тони!

I Love Making Things каза...

:)

С радост гледам клиповете ти :) Този не направи изключение. На път си силно да ме заинтригуваш по скрапбукинга. За сега само искам, но още не се осмелявам да почна :)

Що се отнася до клипчетата ти с картички, напълно "За" съм. Ако се притесняваш от семплотата и изчистеноста на стила ти, замисли се за идеите вложени в картичките, оползотворяването на продуктите за изработка или пък това как точно ги използваш ти, начините за различно съчетаване на елементите - това са все неща, които не зависят много от натрупаността на картичките. Мисля си, че имаш какво да ни покажеш и много от нас с умивки ще изгледат направеното и ще те подкрепят :)

Handmade_by_MaDe каза...

Мисля,че няма от какво да се притесняваш вече /малко ли опит натрупа :)/.За мен е супер интересно да надничам в твоят творчески свят и се надявам да продължиш да снимаш и показваш клиповете си.Благодаря!Желая ти слънчев и усмихващ ден!

Addii каза...

Отново чудесно клипче,с интерес гледам всяко.Картичката,която направи е чудесна !

Maria Tchotcheva каза...

Клипчето много ми хареса, картичката също :) С удоволствие ще гледам и други подобни клипчета! Желая ти слънчева седмица, Тони!

Алекс каза...

Клипчето, картичките всичко е супер !!! Искаме ощее! :)

Toni каза...

Значи определено ще има и други клипове за картички:)
Благодаря ви от сърце за коментарите!
Диляна, аз че съм бърза в направата на картички - бърза съм, но чак толкова, колкото изглежда на видеото - не. В случая предварително бях подготвила и изрязала хартиите и си бях изградила представа как ще изглежда картичката.
Благодаря и за съветите за разположението на камерата - непременно ще ги имам предвид. Трудното е, че трябва да я разположа така, че да се вижда що годе добре и в същото време да мога все пак да боравя свободно с ръцете си...
Благодаря ви още веднъж - зареждате ме с толкова хубава енергия.

Lionelsa каза...

Тони, браво за смелостта! Аз аз ако трябва да заснема как правя картичките си, ще ми трябва цял снимачен екип :-) Разхвърлям цялата стая,започвам едно, после сменям идеята няколко пъти и така докато не се получи нещо на финала :-)
Ще чакам с нетърпение новото ти клипче.

krasi_mm каза...

Чудесно видео, Тони! Комплименти за клипчето и за креативността ти!

Хубава нова седмица!

Valchen каза...

И аз като всички останали се наслаждавам на клипчетата ти, защото определено бг блогърското пространство се нуждае от такива на нашия език. Убедена съм, че повечето от картичкотворящите разбират английски, но удоволствието да гледаш на български е несравнимо! Искам да те уверя, че наистина стила няма толкова голямо значение тук - въпреки, че всяка от нас споделя различен стил е много приятно да се види какви материали използват другите и да 'свери' часовника си! С удоволствие ще гледам и други клипчета за картички, но тези за скрапбукинга ми остават любими.

dani's cards каза...

Тони,няма клипче което да съм пропуснала до сега.С много лекота създаваш картичките си-казвала съм го и друг път- винаги мога да разпозная твоя стил и без да виждам ,че е правна от теб.За мен е удоволствие да гледам всяко едно видео.Не спирай!

Ирина каза...

Тони, аз като един любител на изкуството да правите картички, бих искала да те поздравя за желанието ти да правиш клипчета. Сигурна съм, че си полезна на страшно много хора и те разбирам, когато споделяш за притесненията си, понеже самата аз знам колко е странно да записваш себе си (било то само глас).

Пожелавам ти успех и за напред!

Esi каза...

Тони, справила си се страхотно. Ще се радвам ако продължиш да правиш и други подобни клипчета. Картичката ти много ми харесва.

Анонимен каза...

Благодаря и за този клип! Със сигурност има много хора на които им е интересно и приятно, а на мен лично, освен това, ми е толкова хубаво да намирам полезна информация на български език! Благодаря още веднъж, че сподели своя опит с нас. Успех и слънчево настроение!

Ana каза...

Всичко,което правиш е уникално. Гледам с интерес всяко твое клипче, това отново беше страхотно като всички останали. Харесва ми лекотата с която правиш всяко творение и изчистения дизайн лъхащ от тях.

Познавате ме като "Точица", "щурчо", "Елфи", "КрасИва" или може би не ме познавате? каза...

Страхотно клипче..както и всички останали, които правиш.Изгледах го с огромен интерес. Няаистина е полезно за мен!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...