неделя, 29 май 2011 г.

Какво общо има между картичките и тортите


Спомняте ли си за тази картичка, която публикувах преди време и чиято публикация все още е сред най-популярните в блога. Тогава искрено се учудих, че получих толкова много коментари и че картичката така се хареса. 
Но колкото повече време минаваше, толкова повече я харесвах и самата аз. Наскоро, когато правих картичките за благотворителния базар в Пловдив, реших отново да направя подобна, макар и в различна цветова комбинация. Не знам дали успях да се доближа до ефектността на първата, но определено комбинацията от кръгове, пеперуди и само три цвята, се оказа успешна и ще я използвам и друг път. 

Всъщност миналата седмица направих първия си опит да покрия торта с фондан. Направих си сама фондана, месих го, точих го и то пък взе, че се получи... нещо. Бях настроена за пълен провал, така че и на това бях доволна. Та покрих някак с него тортата, опитах да я украся, но без бои и инструменти - трудна работа... Всъщност за инструментите излъгах - използвах фигурките за изрязване на пластелин Play Doh :) И се получи ето това:


Не, не, изобщо не очаквайте да пусна снимка в по-голям размер. И тази е достатъчна, за да видите колко тънко мога да точа и че от мен сладкар няма да излезе. И в тази връзка - всички вие, скъпи мои приятелки, които правите онези прекрасни торти, възхищавам ви се. Наистина ви се възхищавам. Едва сега разбрах какво ви коства и колко е трудно.

Та цялото това отплесване с тортата беше, за да ви кажа, че ако можех да правя торти с фондан, щях да използвам същата тази комбинация - три цвята, кръгове и пеперуди, и да направя такава торта. Ще се получи красива и интересна, нали?... Всъщност, ако някой иска да опита, нека го направи. 
Няма да поискам ни едно парченце в замяна на дизайна - стига ми тая награда - да видя на снимка резултата :)

8 коментара:

Dani каза...

Толкова добре се е получило :)
Изобщо не съм се опитвала с фондан, но ти ме вдъхнови да опитам!
Поздрави и слънчева неделя!

Boryana каза...

Тази картичка също има страхотно въздействие! Не мога да си избера коя от двете ми харесва повече. Просто и двете са красиви по различен начин. :)

Анонимен каза...

Този вид картичка ми е любим. Всичко в нея се допълва-малкото цветове,пепетудките. :)
Поздрави и усмивки!
Yellow_

KalySto каза...

Здравей,Тони. Аз вече имам два опита за фонданени торти и ми се получават почти като на теб. Моя съвет е да си вземеш съучастник в правенето - при мен това беше сестра ми. Работихме и двата пъти до 1 през нощта оплескахме всичко,смяхме се до забрава,но и двамата ми рожденници се радваха много на тортите. (http://kalinasto.blogspot.com/search?updated-max=2011-04-18T12%3A08%3A00-07%3A00&max-results=7).
Оцветяването можеш да направиш с мъничко разтворена боя за яйца.Иначе ти е много красивичка и нежна. Поздрави !

Маги каза...

Аз рядко готвя, а торти с фондан никога не съм правила. Но пък знам, че е голямо удоволствие да направиш нещо красиво, че и вкусно. Тортата изглежда много добре.
Не мога дапреценя в коя от двете цетови комбинации картичката ми харесва повече. Всяка си има своето очарование. :)

Toni каза...

Благодаря ти, Дани! Наистина опитай - може пък да ти хареса:)

Бора, Yellow, радвам се, че картичките ви харесват.

KalySto, всъщност и аз имах помощник - даже двама. Двамата ми малчугани непрекъснато се навъртаха около мен и падна голям смях и цапаница. Щом съпругът ми накрая възкликна, че съм надминала всички досегашни рекорди по превръщане на кухнята в пълна лудница и хаос :))
Благодаря ти за съвета за боята - едва ли ще се захвана втори път, но ако опитам, ще съм с повече опит:)

Маги, не знам колко е красива тортата, но определено беше вкусна... ако не броим фондана всъщност, който стана твърде дебел и съответно малко твърд.

Unknown каза...

Тониии, първо, картичката е страхотна!!! Второ ... тортата ти е много сполучлива, пускай големите снимки! :)) Наистина, страхотно си се справила като за първи път, аз да не ти казвам, какъв буламач направих, още ми държи влага, скоро едва ли ще се захвана отново! Идеята за тортата с пеперудите е страхотна и като цветове ще стане чудна!
Поздрави и много хубава седмица!

Toni каза...

Ева, благодаря ти! Караш ме да се усмихвам широко.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...