вторник, 11 януари 2011 г.

Love


Ако искам да успея да покажа всички картички за деня на влюбените, които съм направила, добре ще е да започна отсега. И тъй като не ми идва наум нищо интересно, което да пиша точно за тази картичка, ви предоставям думата. Питайте, каквото ви хрумне - за мен, за картичките или блога, кажете какво искате да прочетете, видите или научите тук. Очаквам въпросите и коментарите ви с интерес и нетърпение :)

14 коментара:

Le каза...

Ами добре. Кажи, ползваш ли някой път картичките си в Проект 365 и ще споделиш ли някоя любима снимка с текста към нея, ако не е твърде лична?
И още латиницата в картичките ти има ясно очертано място, но кирилицата и родните силни думи защо не присъстват в проектите ти?

Toni каза...

Le, силно първо включване. Много ми харесаха въпросите ти :)

Току що погледнах снимките си от проекта и установих, че само две от тях са на картички. Общо-взето, въпреки че снимам всичките си картички и скрапбук-страници, избягвам да използвам тези снимки в проекта. Предпочитам снимки на децата или моменти от ежедневието ни.

С голяма част от снимките в проекта имам направени скрапбук-страници и, да, скоро ще споделя някои от тях.

А за латиницата... очаквах този въпрос :))
Причините са две - шрифтовете на латиница предлагат много по-голямо разнообразие/основната причина/ и надписите на английски език са по-универсални - иска ми се, когато някой, който не разбира български език и надникне в блога ми, да разбере поне надписите на картичките :))
Но определено възнамерявам, когато правя картички за конкретни поводи, понякога да използвам и надписи на български език.

Dimi каза...

Картичките са тясно свързани с празниците. С голямо учудване установих, че Коледа, този така голям и свят празник, изобщо не ме вдъхнови. Въпреки многото ми опити, не успях да изработя нещо коледно, което да ми донесе лично удоволетворение. :) Тогава се запитах: Кой празник, действа най-вдъхновяващо? Та това е и въпросът ми към теб...

~Gery~ каза...

Много чувствена картичка, Тони.. казва всичко!

:) Мен пък ми е чудно какво ги правиш толкова много валентински картички?:)

Аз като дойде този празник все правя по едно единствено нещо, обичайно гледам да е по-трудоемко и разлистващо се, за да се насладя на процеса по изработката му, защото толкова ми се иска да правя любовни проекти, но човека, на който мога да ги подаря е само един... и ще го зарина сигурно ако не се възпирах да правя любовни картички.

Toni каза...

Дими, никога не се бях замисляла върху празниците от тази гледна точка - като вдъхновение. За мен те са по-скоро повод да дам някакъв конкретен израз на вдъхновението си. Всъщност откривам вдъхновения всеки ден и непрекъснато ми хрумват какви ли не идеи. Не знам дали успявам да се изразя добре... Но определено не правя картички заради самите картички и конкретните празници, а заради това, че по този начин съчетавам любовта си към красивата хартия, цветовете и графичния дизайн. Може би и заради това не мога да отговоря кой празник най-много ме вдъхновява.

Гери, разсмя ме - нищо не ги правя тези валентински картички. Стоят си. Със сигурност не ги подарявам всичките на съпруга си. Представям си как ще реагира, ако му ги връча :))))
А на мен пък ми липсва търпението за големи проекти и се възхищавам на хора като теб, които са в състояние да посветят толкова любов и внимание на един-единствен проект.

~Gery~ каза...

Аз имам идея какво да ги правиш толкова картички :)
Малко преди Св. Валентин - събираш всичките си приятелки, вадиш кашончето с картички и им подаряваш, която си изберат, за да изненадат мъжа, в когото са влюбени :) Ще бъде много яко!:)

~Gery~ каза...

Ох, само дето всяко решение на проблем май води до следващ проблем... Опасявам се, че може би няма да могат да си харесат само по една картичка... ;)
Добре, че до празника остава още месец, та имаш време да изнатвориш достатъчно :)

Le каза...

Благодаря ти за отговора, Тони!
За 365, оставам нетърпелива, а по въпроса за латиницата: бях сигурна, че ще споменеш лат.шрифотве и влияние извън граница, но въпреки всичко, с радост ще очаквам послания и на родния ни език,не само защото е богат, ами и защото можеш да покажеш и на тези извън граница красота и традиция....
така ми се иска да направиш етно фолк картичка,която в твоя стил ще е нещо несрещано!

Le каза...

с риск малко да засиля лексиконния характер на коментарите ни:) - харесва ми предложението на Гери и валентинките

Toni каза...

Гери, единствената подробност е, че, уви, картичките са много повече от приятелките ми, но пък поне ще имат избор :)))
Le, каква идея само. Нямам никаква представа как би могла да се реализира, но наистина ми харесва.

Картички каза...

Много хубави и интересни картички! Браво!

Dimi каза...

Тони, и аз благодаря за отговора. :) Харесва ми стила ти. Присъединявам се към Le, ще ми е наистина интересно да видя твоя етно фолк картичка. :)

Anniesartbook каза...

Тони, аз пак да кажа, че се радвам, че отнво те виждам във виртуалното пространство след прекалено дълго (според мен) отсъствие! Блогът ти е чудесно място за вдъхновение и винаги с удоволствие го посещавам, макар и не винаги да имам време да коментирам.
Моите въпроси са:
- колко време средно ти отнема една картичка ( като включиш и времето за узряването на идеята!)
- Използваш ли някакви стимули за вдъхновение ( музика, храна т.н.? :-)

Toni каза...

Картички, благодаря!

Ани, много се радвам, че се отбиваш. Винаги съм се възхищавала на това, което правиш.
И на въпросите:
- естествено, не мога да дам съвсем точен отговор на въпроса колко време ми отнема една картичка, но със сигурност не е много. Половин час може би... А понякога и по-малко.
- откривам непрекъснато вдъхновения - сякаш сами ме намират :)) Вдъхновяват ме красиви шрифтове, продукти на графичния дизайн - принтове, плакати, корици на книги, реклами в списания, често се вдъхновявам от съчетания на цветове и елементи, които откривам в блогове за обзавеждане или сватби. Музика - не, категорично... Тишината ме вдъхновява:) Не бих могла да направя и една картичка, ако е шумно наоколо.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...