събота, 1 септември 2012 г.

Библиотека в детската градина/Книги вместо цветя


След като споменах, че подарих около 60 книги на градската библиотека, реших инициативите, свързани с книгите, тук, в блога да продължат. Всъщност, сериозно - никак не си падам точно по самоизтъкването, но пък ми хрумна, че идеята, за която ще ви разкажа, може да послужи като вдъхновение за някой друг.

Преди месец-два взех участие в организацията на едно мероприятие с гости от цялата страна. В разгара на подготовката се замислих за това колко много цветя ще носят гостите и какво солидно количество букети ще бъдат разменени. Точно по това време случайно прочетох за инициативата на Столична библиотека - Библиотека в детската градина. Клик-клик - идеята се роди.

Какво ще стане, ако вместо цветя се подаряват детски книжки?...
Ако вместо букет, изразяваме почитанията си с детска литература - цветна, весела и също толкова красива, колкото цветята?...

Защото в крайна сметка букетите увяхват само след дни, а детските книжки остават и дълго ще събуждат усмивки на детските лица.

Идеята ми бе посрещната радушно и успяхме да я реализираме - само за една вечер събрахме над 120 страхотни, ама наистина страхотни детски книжки, които в началото на тази учебна година ще дарим на някоя от детските градини в града ни. Е, и цветя имаше, но по-малко от обичайното, а наред с купа ярки книги, гледката беше толкова по-интересна и различна.

Та това е същността на идеята - вместо цветя - книги. Защо не?

5 коментара:

Dani B каза...

Страхотна инициатива! Апелирам към реализирането на все повече подобни идеи! Сърдечни поздрави! :)

merypoppins каза...

Чудесна идея!!! Поздравления за благородното дело!!!

Анонимен каза...

Супер идея, ще си помисля как бих могла да я изплагиатствам и на територията на нашия град.
Браво Тони, наистина си вдъхновение!
Илияна

Toni каза...

Страхотна идея! Аз съм си мислела подобни неща, но не конкретно - нещо, което остава, вместо цветя, но не съм стигала до реализация! Поздравления!

dalia каза...

Ето на това му казвам аз ВДЪХНОВЯВАЩА ИДЕЯ! Тони, сърдечно те поздравявам за това прекрасно начинание, а резултатът е чудесен! Веднага започнах и аз да мисля къде и как бих могла да популяризирам идеята. Поздравления:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...