неделя, 3 юни 2012 г.

Картичка за бебе и неделни размисли за пространството


Не че през последните години съм имала кой знае колко свободно време, но напоследък имам усещането, че съм се качила на скоростно влакче. Спирки по пътя почти няма. Пътувания, ангажименти, задачи. Да намирам време за нещата, с които си почивам, се превръща в непосилна задача. Проектът 365 вече месец е замразен - между другото, липсва ми ужасно, но съвсем умишлено се въздържам да се заловя с него отново, поне засега. Не помня откога не съм правила скрапбук-страници. Чета книги, само докато съм на велоергометъра, което също напоследък ми се случва не повече от два пъти седмично. Блогът е толкова рядко и така отгоре-отгоре обновяван, че чак ме хваща срам...

И не пиша всичко това, за да си придам важност - вижте ме само колко съм заета. Всъщност убедена съм, че най-щастливи са хората, които са господари на времето си и за които да мързелуват, при това съзнателно и с удоволствие - е задача, не по-маловажна от всичко останало. Пиша, за да обясня. Защо публикациите стават все по-редки, защо стават все по-лаконични, а аз все по-мълчалива. За да търсиш и откриваш вдъхновения, трябва да имаш поне малко пространство около себе си. Пространство във всякакъв смисъл - свобода от мисли, ангажименти, задачи. Свобода от бързане. Време.


Бавно лято. Това искам да ми се случи.



P.S. А картичката, както обикновено, няма нищо общо с написаното :)

7 коментара:

Анонимен каза...

Картичката може да няма нищо общо с мислите ти днес, но пък и тя и публикацията много ми харесаха :-)

Биляна Казакова каза...

:)
Картичката е прекрасна, а на теб ти желая дъъъъъъълго лято, за да имаш време и да помързелуваш! и да публикуваш! и да твориш! Е, май беше в обратния ред...

Tania каза...

Свобода от бързане!Много ми хареса това.Но човек трябва малко да се самостопира от време на време.

Lionelsa каза...

Май на всички напоследък времето ни някак не достиг аи ни отделя от любимото занимание. Сигурна съм, че е временно и скоро пак ще намериш начин да преподреш света около себе си и да намериш минутка безвремие.

Lulu каза...

Тони, толкова добре те разбирам! Желая ти наистина спокойно лято и глътка въздух и спокойствие!
Картичката е прекрасна:)

Le каза...

Не бях останала с усещане, че публикациите ти са рядкост, но сега като прочетох се замислих какво би било ако имаше времето да пишеш, колкото ти се иска...всъщност би ми било интересно.
Желая ти дълго, бавно и емоционално лято!

Познавате ме като "Точица", "щурчо", "Елфи", "КрасИва" или може би не ме познавате? каза...

Много харесвам картичките ти, а хобито..за това е хоби, за да ти носи удоволствие, а не да се превръща в тежест и задължение..
Колкото...толкова..
Разбирам те прекрасно за времето.
И..честно да ти кажа..радвам се, че намираш време за нас при всичките си ангажименти.
Много ми харесва днешната ти публикация..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...