неделя, 29 януари 2012 г.

Видео-ревю на пеперудените пънчове на Марта Стюарт



Ще си призная съвсем честно - днес няколко пъти ми мина през ум мисълта да се появя пред вас с тържествена публикация в стил - съжалявам, че ви подведох, оттеглям обещанието си за видео-клипове, никога повече няма да снимам такива, дори няма и да помисля да го сторя. Както и да е, размислих. Това няма да е такава публикация, но все пак ще ви разкажа за перипетиите, през които преминах, докато снимах този втори клип. 

Първият път, когато снимах клипа за Corner Chomper, явно водена от убеждението, че така и така нищо няма да се получи, бях абсолютно спокойна - е, доколкото може да си спокоен, когато правиш за първи път нещо. Днес бе обзе такава сценична треска, че само дето гласът ми не трепереше. Пеперудките хвърчаха из цялата стая, а пънчовете се изплъзваха от ръцете ми. Няма да споменавам, че точно в момента, в който започвах да говоря, някой от малчуганите ми решаваше, че точно сега непременно му трябвам и нахлуваше с гръм и трясък в стаята. Или пък че съседът отгоре изключително точно налучкваше моментите, в които започвах да снимам, и съответно започваше да пробива нещо с бормашина точно над главата ми. Накрая вече бях без сили да започвам за пореден път отново. Реших да пренебрегна разните грешки на езика, неприятния шум в началото на клипа и леко постното представяне и все пак да публикувам сниманото. YouTube обаче явно имаше други планове, защото след близо три часа ъплоуд клипът реши да изчезне, буквално се изпари в небитието. Е, вече бях стигнала до прозрението, че днес очевидно не ми върви, и просто опитах втори път :)

И така, в тази публикация може да видите кратко видео-ревю на двата пеперудени пънча на Марта Стюарт. Публикацията с тяхното представяне е най-четената публикация за цялото съществуване на блога, така че реших, че ще е полезно за тези, които търсят информация, да видят и как се справят "на живо". С пожелание за вдъхновение и усмивки - доскоро :)

P.S. Благодарение на Рали научих как може да бъде използван пънча с голямата пеперуда и с по-плътен картон -  просто го оставяте на твърда повърхност и тогава натискате. Благодаря ти, Рали!

10 коментара:

Познавате ме като "Точица", "щурчо", "Елфи", "КрасИва" или може би не ме познавате? каза...

Благодаря ти! Публикацията е много полезна за мен!

avocett каза...

И аз съм фен на тройката пеперуди :) .
Много добре се справяш видеотата, ще чакам с нетърпение следващите !

Rali каза...

Един съвет от мен:) Големият пънч не е хич труден за използване, просто не трябва така да се перфорира във въздуха, тогава наистина ще ти е трудно, защото нямаш достатъчно възможност за натиск. Големите пънчове на Марта се слагат легнали на масата, слагаш картона и натискаш с възглавничката на ръката си. На мен така ми се получава всеки път. Трябва да се има предвид, че не се препоръчва използването на картон над 220 гр. Дано съм била полезна! И браво за клипчетата! Много хубаво начинание!

Toni каза...

Рали, благодаря ти за съвета - непременно ще опитам и по указания от теб начин. Макар че с картона, предполагам, проблемът ще е същият. Всъщност предпочитам да ги използвам във въздуха, защото така по-добре мога да наглася хартията. Но обещавам да опитам :)

Toni каза...

Рали, получи се! Наистина е нужен доста натиск, но пък поне пеперудата се получава без проблем. Единственият недостатък е, че по-трудно се наглася хартията, ако искаш да улучиш определен десен, но това е лесно пренебрежимо предвид факта, че все пак си имаш красива пеперуда без сизифовски усилия :) Благодаря ти за съвета още веднъж!

kami_bonbona каза...

Тони благодаря че сподели, въпреки всички препядствия :) Все още нямам нито един от пънчовете, но много обичам пеперуди..Поздрави!

dani's cards каза...

Тони,благодаря за видеото!Справила си се повече от добре! Аз имам пънча с детайлната пеперуда и наистина имах проблем с перфорирането на по-дебел картон.Но явно и за това си имало трик!
Ще чакаме ново видео съвсем скоро нали?;-)

Toni каза...

Дани, и следващият клип е готов - в него обаче правя не ревю на продукт, а показвам един от мини-албумите си. Надявам се, че ще е интересно.

Handmade_by_MaDe каза...

Вече нямам търпение за мини албума :).
Поздравления за смелостта да започнеш тези видео уроци и за завидното умение да ги водиш толкова добре!Да не говорим,че ми беше интересно да чуя гласът ти и това невероятно "Р" :).
Хубава вечер от мен!

Toni каза...

Хаха, това невероятно "р" май се появява, само когато съм леко притеснена. В ежедневието ми не говоря така. Благодаря ти за милите думи, MaDe!
Хубав ден!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...