вторник, 26 април 2011 г.

Материалите ми


... всъщност част от тях. Днес реших да ви покажа как съхранявам и подреждам част от материалите, с които правя картички и скрапбук-страници. 

У дома има една стая, предвидена някой ден да стане втора детска стая. Вместо това от няколко години тя изпълнява функциите на склад, библиотека, фотографско студио, хоби-стая и какво ли още не. Много е полезно човек да има такава стая в къщата си - мултифункционална:) Сигурно и затова не бързаме с ремонта й. Друг е въпросът, когато някой ден решим действително да правим ремонт, къде ще ги денем всички тези неща... Но затова ще му мислим тогава.

Та в библиотеката на тази стая има три шкафа, отделени за материалите ми. В единия са албумите със скрапбук-страници, картичките и дисковете със снимки, във втория - една част от материалите, а третият е пред очите ви. Той се намира точно до масичката, на която работя и именно в него съхранявам всичко онова, което ми е нужно най-често и към което посягам първо. Картони, ножици, лепило, декоративна хартия и стикери на букви. Съхранявам продуктите по видове, а не по производители, цвят или десен. Всички картони са на едно място, като тези с бял цвят са най-отгоре, защото именно тях използвам най-често. Ножиците и лепилата винаги са ми на една ръка разстояние. В купчинката декоративна хартия винаги отгоре са най-новите хартии, защото именно към тях посягам първо. Ако все пак имам няколко листа хартия от един производител и колекция, се стремя да ги държа заедно, защото се комбинират много по-лесно и без особени усилия.

Очаквайте и втора част от публикацията с един малко по-разхвърлян шкаф, в който има още пънчове, други инструменти и по-малките като размер хартии и картони. А как вие съхранявате материалите си?
Ако ми покажете и снимки, ще бъде чудесно :)

14 коментара:

Miss Emerald каза...

Добро утро, Тони! Четейки публикацията ти и стигайки до момента за предвидената втора детска стая, чакаща ремонт, но междувременно изпълняваща най-разнообразни функции, се усмихвам. Не за друго, а защото точно в такава стая се отдавам на хобито си! Засега я нарекохме "работилничка", защото в нея и съпруга ми си държи някои инструменти и си майстори, когато има време. А моите материали се опитах да подредя на специално купена етажерка, за "крупната" сума от 26 лева, с пригоден от съпруга ми плот. Напоследък установявам обаче, че нещо започва да ми малее и ще се наложи пренареждане. Успея ли днес ще направя и снимчици, за да покажа нагледно.

Маги каза...

:) Беше миинтересно да прочета как си съхраняваш материалите. Съвсем скоро и аз ще пусна снимчици.
Между другото тези картони на втория рафт- 8.5/11 инча, цветните релефни картони, които използваш за основа ли са? От къде ги купуваш? Изглеждат ми сякаш са на стекче.

Toni каза...

Miss Emerаld, и при нас е точно така - и съпругът ми си държи инструментите в тази стая. Няма да отварям дума за трите колела, коледната елха и ретро-фотоапаратите, които съпругът ми колекционира :))
Маги, точно тези картони мисля, че ги купих от американски сайтове чрез посредник. Последният път, когато пазарувах картони, беше от тук - http://www.sarahscardsltd.com/shop/index.htm

Ще чакам с интерес снимките ви.

Boryana каза...

Хубавото нещо при тебе, е че нещата ти са на едно място. При мен са разпръснати поне на 3 места. Хартиите са в най - долното чекмедже до бюрото ми, инструментите са 2 чекмеджета по - нагоре и всичко останало е в един шкаф от картон с 3 чекмеджета (той е в другия край на стаята). В първото чекмедже е пълно с всякакви дреболийки като стикери, цветчета, брадс и др, второто е само за квилинг, а в третото съхранявам готови основи за картички, печати и мастила. Но този картонен шкаф започна да ми става недостатъчен. Още повече първото чекмедже винаги е разхвърляно, нищо че се опитвам да го държа в някакъв ред. Забравих да кажа, че си купувам цветни кадастрони и понеже не искам да ги деформирам като ги навивам, те стоят над гардероба ми, където лесно достигам. :) Когато започна да майсторя нещо свалям всички кадастрони на пода, домъквам картонения шкаф при мен и дърпам чекмеджетата на бюрото. Донасям и панделките и дантелите, които са в две кутии в шкаф до леглото ми. :)) не ми е лесно, но поне е забавно!
Чакам с нетърпение да публикуваш още снимки!

Rossitca каза...

Тони, колко е подредено шкафчето ти ;-) Аз понеже нямам ошкафче с вратичка и държа всичко в кутии и в килера. Резултата е доста разхвърлени и понатрупани неща..
А и имам твърде много материали, които не използвам ;-) при теб всичко е изчистено и подредено, както твоите картички!

Le каза...

еееех Тони, като че ли имаш хоби - аранжировка на витрини в аптеки и дрогерии, заради което си толкова подредена и тук...срам е е дори да прочета поста ти внимателно.
При мен нещата никак не стоят така:), а нужда от такава стая имам огромна. Материалите ми стоят по кутии, папки, стелажи, кашони, кутии с колелца, текстилени кашони и какво ли още не. Имам и готов проект за няколко гардероби и шкафове, които един ден ще си поръчам...Имам безброй неща, различни и разпилени...така както и идеите ми и намеренията...всъщност:)

Addii каза...

Тони ,наистина всичко е така подредено,при мен е малък хаос,но успявам всичко да си намирам и най нахално съм се настанила в хола:)),но на никой не му преча. Замислила СЪМ и аз мултифункционален шкаф,но още не съм направила проект ..ще пусна снимки и аз!

KalySto каза...

Много подреденичко си изглежда. Аз за сега съм се пръснала по кутии и кутийки,които седят на недостъпни места из хола,защото малкия много обича да ровичка в тях.С нетърпение очаквам да го преместим при батко му в детската и така неговия комод за дрехи ще стане моят комод за материали. А най-добрия подарък, който мъжът ми е правил е рибарско куфарче. Не се смейте,прекрасно е за малки джунджурийки,шишенца със синци и инсртументи.Препоръчвам го като многофункционално.

Toni каза...

Другият шкаф е малко по-разхвърлян :)
Но всъщност, признавам, че обичам около мен да е подредено и да намирам лесно и бързо това, което търся. Иначе набързо ще се изнервя и ще се заловя с нещо друго.

KalySto, идеята за рибарското куфарче е чудесна. Сигурна съм, че ти върши страхотна работа.

Ле, ти пък ме накара да се разсмея - сигурна съм, че положението не е толкова зле :))

Роси, аз се освободих от почти всичко, което не ползвам и така ми олекна... Толкова е по-приятно да работиш с неща, които наистина много, ама много харесваш.

Ади, ще чакам снимките. На мен това, което най-много ми липсва, е място, на което да подредя хартиите - това, че са в една купчинка ми пречи понякога да намирам бързо точно тази хартия, която търся.

Бора, ще намеря време тези дни да снимам и другите шкафове, а също и масичката - и при мен не е всичко на едно място, но това, което ползвам най-често - да. Така ми е по-лесно, когато реша да правя картичка.

Le каза...

досущ като при картичките ти Тони!

Зле си е направо, за някой обаче. За мен е супер и е моят начин...малко е да се каже, че цял стилаж побира нещата ми...и не един комод:)))Както и да е. Ще снимам чаааак след като имам крафтърски гардероб:)

Te4eto каза...

Аз пък категорично няма да снимам... Тони, явно хич не можеш да си представиш колко зле могат да изглеждат нещата :-)
Имам разни работи, прибрани на всевъзможни места и всеки път се радвам като си "намеря" нещо вече забравено. И си харесвам всичките материали, само дето някои не откривам когато ми трябват, а на други не им е дошъл реда :-)

Маги каза...

Тони, благодаря ти за отговора. :)

Руми каза...

Тони, точно вчера извадих материалите си от торбичките, кашончетата и кутиите, и ги наредих в гардероба на свободната ни стая. В момента успешно съжителстват с няколко кашона дрехи на децата и кашон с техни рисунки. И пак вчера докато се любувах на хоби-гардероба си, реших да го снимам, така че очаквай включване от мен с пресен материал. :-)

~Gery~ каза...

Тони, каква си заразителна само! :)
Идеята ти е чудесна и шафчето ти е пълно с вълшебства:) Показвай още, още, ощеее!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...