вторник, 13 септември 2011 г.

Да поговорим за... миниатюрите на Веси

И ето че дойде време да ви представя втория си гост в рубриката "Да си поговорим за...". Това е Веси, чиито миниатюри могат да ви накарат да ахнете от удивление. 
Аз лично бях поразена, когато видях за първи път нещата, които прави. И сега, когато подготвях тази публикация, за пореден път се удивих колко прецизни са детайлите на тези миниатюри, колко истински цветовете и колко реални изглеждат всички предмети. 
Но нека Веси ви разкаже сама за себе си.




Казвам се Веселина, на 21 години, израснала в Свищов и от близо две години живееща в Германия с част от семейството си. Интересувам се от различни неща - обичам музиката и изкуството и от малка постоянно се занимавам с някакъв вид ръчен труд. В момента искам да стана архитект (а имам и една мечта да бъда филмов режисьор, но тя ще почака) и съм в началото на обучението си в университета.

Какво биха казали за теб приятелите ти?
Не знам, хубави неща, надявам се ;)

Как протича обикновено един твой ден?
През изминалите две години денят ми протичаше, честно казано, доста монотонно - между правене на миниатюри и интернет магазините. Почти никакво излизане и контакти с хора - заради преместването, езика, новата обстановка, а и да си кажа направо, по-трудно завързвам приятелства. Все пак скоро предполагам нещата ще се променят, тъй като ще съм заета с учене и ще имам повече задачи извън дома, което ме радва.


Кое е любимото ти време през деня?
Късно, късно вечер. Даже може да се нарече рано сутрин.

А за какво напоследък не намираш време?
Напоследък не намирам време за миниатюри. Иронично, но вярно. Поради кандидатстването това лято и стреса, свързан с всички подробности, просто не мога да седна и спокойно да се наслаждавам на хобито си.

Какво забавно или интересно нещо ти се е случило напоследък?
Както вече споменах, кандидатствах това лято за място в университета и една от предпоставките за записването беше четириседмичен стаж на строеж. Та моят стаж беше едно много интересно преживяване. Научих доста неща, хората бяха много мили, но и се забавляваха на уменията ми на зидар, мазач и как като жена съм подхващала работата с две пръстчета - останалите да се пазят чисти. Като цяло беше много полезен опит и се радвам, че имах възможността да бъда там. Предстои ми университета, една екскурзия, може би преместване.. Интересни неща ;)

Кога и как започна да правиш своите миниатюри?
Започнах преди около година и половина, след като случайно попаднах в интернет на работата на две миниатюристки и толкова ми харесаха нещата им, че не се спрях, докато не открих колкото се може повече информация за това от какво и как се правят. След това започнах да опитвам сама и взе че се получи. Подобна работа много подхожда на темперамента ми - мога да стоя и с часове да изпипвам детайлите.

Кога откри Етси? Какво те задържа там? С какви предизвикателства се сблъскваш?

Отворих Етси магазинчето на 02-ри юли 2010г., а самия сайт открих малко по-рано. Трудност там е да бъдеш забелязан сред хилядите продавачи. Налага се да се рекламираш сам, което за мен пък е най-голямото предизвикателство - не ми е приятно открито и целенасочено да приканвам хората да погледнат към това, което правя или продуктите ми, но за щастие за сега срещам само положителни отзиви и това ме насърчава много.

Кое те отличава от останалите в твоята област? Към какво се стремиш?
Кое те вдъхновява?

За жалост не мога да се погледна отстрани и ти отговоря. Може би това, че обичам мотиви от приказките или да представям нещата като част от някаква история.
Мечтая си за свобода в изразяването си - с картини, с думи, дори с декоративните предмети, като тези, които правя. Под свобода имам предвид повече знания, вътрешна свобода, както и физическа, материална свобода - все пак в днешно време почти всяко начинание е свързано с пари и време. Вдъхновение може да бъде всичко, аз лично се чувствам най-заредена от
музиката, книгите и филмите. А ако имаме предвид само миниатюрите, вдъхновение са готварски книги, сладкарски блогове и др.


И последно - какъв съвет би дала на хората, които тепърва откриват
своето хоби и искат да се развиват в тази област?

Бих ги посъветвала да не се отказват, дори нещо на момента да изглежда невъзможно. Никога да не спират да търсят начин да реализират идеите си.
********************************
Невероятните миниатюри на Веси може да откриете във Vesperminiatures
Блогът на Веси 

Благодаря ти за чудесното гостуване, Веси!

13 коментара:

Dani каза...

Това, което виждам е вълшебно :)
Толкова сръчни ръце и красиво направено!
Поздравления и за двете,
Дани

bejko каза...

Удивена съм от това изкуство!Невероятно интересни неща!Поздравления и голямо благодаря за представянето ви пред нас!

Addii каза...

Удивително!Невероятно интересни неща и колко изпипано!

Miss Emerald каза...

Тони, много, много благодаря за гостенката, която си избрала! Съвсем наскоро попаднах на нейни неща и бях меко казано удивена, поразена, очарована, запленена от невероятно красивите и впечатляващи с размерите си шедьоври! Направо е невероятно! И сега, гледайки снимките и в твоята публикация, все още се питам - възможно ли е това? Дали не съм попаднала в един приказен свят и всичко това не е част от ежедневието на някои елфчета? Страхотен талант е Веси! Поздрави и много успех във всяко едно нейно начинание!
Поздрави и за теб за страхотния избор!

VesiK каза...

Страхотен пост, а адашката Веси прави невероятни неща.Наистина са страшно реалистични. Аз самата отскоро много се запалих по миниатюрите и сега се опитвам да правя някъкви неща. Надявам се скоро и аз да имам нещо такова за показване.

Em каза...

Уау! Страхотни са! Очите ми останаха в тях! Толкова са красиви и изглеждат досущ като истински!!!Просто са великолепни! Особено се влюбих в миниатюрата с шкафчето! Браво на дизайнерката, сътворила е истински вълшебства!

Unknown каза...

Уауууу :) Просто нямам думи за такъв талант, а и какъв труд е положен. Браво че има такива хора :)

Биляна каза...

Невероятна е! Благодаря ти, че ни я представи-сега вече ще мога да следя блога и за нови удивителни и перфектни миниатюри!

vilini каза...

Тони, благодаря ти. Чрез блога ти научавам много нови , интересни и полезни неща.
Относно гостенката ти - тя е невероятно талантлива.

kenli каза...

УАУ! Почувствах се като Гъливер в страната на лилипутите! Удивително майсторство! Поздравления за приятното интервю, Тони! Поздравления от сърце и на талантливата ти гостенка!!!

Toni каза...

И аз ви благодаря, че се отбихте тук. А на Веси - благодаря за таланта и за това, че го сподели с нас.

Маги каза...

Уау! Много съм впечатлена. Невероятни миниатюри! Толкова са изпипан.Много талантлива гостенка, Тони. Благодаря, че ни запозна с нея!А на Веси пожелавам успехи! :)

Vara каза...

Очарована съм!Миниатюрите на Веси открих в Етси и за мен те са истинско вълшебство :) Тони, благодаря за чудесното интервю!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...